Muistot    |   Kuolleet

Antti Rosenberg

Antti Rosenberg 1960–2016

Toiminnanjohtaja Antti Rosenberg s. 01.12.1960 k. 30.08.2016

Suomen Kansanterveysyhdistyksen toiminnanjohtaja Antti Rosenbergkuoli 30. elokuuta 2016 Helsingissä 55-vuotiaana. Terveydentilan äkillinen muutos keväällä uuvutti lopulta kulttuuria, elämyksiä ja hyvää ruokaa rakastavan johtajan. Rosenberg oli syntynyt Helsingin maalaiskunnassa 1. joulukuuta 1960.

Rosenberg opiskeli Rovaniemellä juridiikkaa. Työnsä hän aloitti Helsingin Keuhkovammayhdistys ry:n toiminnanjohtajana, mistä hän siirtyi vuonna 1991 Suomen Kansanterveysyhdistyksen toiminnanjohtajaksi. Rosenbergin innoittamana perustettiin tytäryhtiöt Kanresta Oy ja Kantele Oy, joiden toimitusjohtajana hän toimi kuolemaansa saakka.

Rosenbergissä yhdistyivät halu tehdä hyvää ja tuottaa mielihyvää ja menestystä muille sekä kilpailuvietti, bisnesäly ja intohimo kulinarismiin. Hänelle oli tärkeää luoda muille hyviä hetkiä ja elämyksiä.

Yhdistyksen kahvioiden ja ravintoloiden toiminta sairaaloissa, bisnesparkeissa ja muun muassa Finlandia-talon, Kansallisoopperan ja Kansallismuseon kulttuuri- ja tapahtumataloissa on edellyttänyt nöyryyttä kuunnella toimitalojen johdon ja asiakaskunnan erilaisia odotuksia sekä kekseliäisyyttä tuottaa asiakkaille hyvinvointia ja elämyksiä kunkin toimitalon profiilin mukaisesti.

Ideoita toiminnan kehittämiseen Rosenberg haki aktiivisesti kansainvälisiltä markkinoilta sekä laajasta verkostostaan. Yhteistyöorganisaatioiden johto arvosti paitsi Rosenbergin osaamista ravintolabisneksessä, myös hänen tehokasta tapaansa hoitaa asioita.

Vapaa-ajallaan Rosenberg nautti ongelmanratkaisutehtävistä, tietokilpailuista, päässä laskemisesta sekä kilpailuhenkisistä harrastuksista, kuten tenniksestä, biljardista ja golfista. Perhe tiesi odottaa kesäisin pihaolympialaisia ja talvisin kekseliäitä ja leikkimielisiä kilpailuja sisätiloissa.

Kulinaristina Rosenberg varmisti, että myös kotona ruoka on hyvää, kauniisti katettu ja se esitellään ennen syömistä. Rosenberg oli työssään tinkimätön, mutta kotioloissa hänet tunnettiin hulvattomana humoristina. Hän innostui helposti kaikesta uudesta ja hauskasta.

Rosenbergin elämän keskiössä olivat sekä perhe että Suomen Kansanterveysyhdistys. Rosenberg hoiti yhdistystä ja yrityksiä kuin omiaan, mikä näkyi koko henkilöstön arvostuksessa ja huomioon ottamisessa.

Rosenberg tunnettiin vaativana esimiehenä, mutta hän oli aidosti sitoutunut yritysten toimintaan ja odotti samaa henkilöstöltä.

Sairaalahoitonsa aikanakin voinnin salliessa Rosenberg varmisti, että aiemmin sovituista asioista pidetään kiinni, ja välitti työpaikalle ideoita, joita oli saanut hoitohenkilöstöä kuunnellessaan.

Satu Helin
Pirkko Lahti

Kirjoittajat ovat Suomen kansanterveysyhdistyksen hallitusten nykyinen ja aiempi puheenjohtaja.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?