Muistot    |   Kuolleet

Timo Kuparinen

Timo Kuparinen 1949–2016

Toimittaja Timo Kuparinen s. 30.04.1946 k. 08.09.2016

Tunnettu televisiotoimittaja Timo Kuparinen kuoli Helsingissä 8. syyskuuta 2016 vaikean sairauden jälkeen. Hän oli 70-vuotias, syntynyt Jyväskylässä 30. huhtikuuta 1946.

Vaikka Timo Kuparinen tunnettiinkin Ylen televisiouutisten politiikan toimittajana, hänen ensimmäiset työtehtävänsä olivat radion puolella. Jyväskylässä syntynyt Kuparinen aloitti Tänään iltapäivällä -ohjelman kesätoimittajana vuonna 1971. Jo samana vuonna hänet kiinnitettiin vakituiseksi työntekijäksi Yleisradioon ja nimenomaan radioon.

Vuonna 1980 Kuparinen siirtyi Ylen tv-uutisiin ensin perustoimittajan tehtäviin ja vähän myöhemmin toimitussihteeriksi. Vuonna 1988 hänet nimitettiin erikoistoimittajaksi politiikan toimitukseen. Siellä Kuparinen jatkoi ansiokasta toimittajauraansa kunnes jäi 56-vuotiaana eläkkeelle vuonna 2002. Yleisradiovuosia hänelle kertyi yli 30. Hän, jos kuka oli pitkän linjan yleläinen.

Kuparinen muistetaan vahvasti tv-uutisten työmarkkinatoimittajana. Hän oli omimmillaan erityisesti suorissa tv-lähetyksissä. Niitä riitti. Tulo- ja palkkaneuvottelut, lakot ja niiden sovittelu olivat hänen suorien raporttiensa pääaiheita. Rauhallinen ja konstailematon Kuparinen onnistui tiivistämään hyvin nopeasti ja iskevällä tavalla käsiteltävät aiheet ymmärrettävään muotoon.

Työmarkkinoilla Timo Kuparinen tunnettiin tiukan tasapuolisena toimittajana. Hän nautti kaikkien osapuolten varauksetonta arvostusta ja luottamusta. Kriittistä kitinää kuului hyvin harvoin miltään suunnalta. Kuparinen muistetaan myös Ylen vaali-iltojen tulostudiosta. Hän seurasi ja kertoi katsojille ääntenlaskennan etenemistä eli miten puolueiden kannatusprosentit pitkin iltaa kehittyivät, ja ketkä eduskuntaan lopulta valittiin.

Ylen vaaliasiantuntija Sami Borg luonnehtii Kuparista miellyttäväksi, luotettavaksi ja rauhalliseksi tulosstudion esiintyjäksi. Kuparinen saavutti työtovereiden suosion muita kunnioittavalla asenteellaan. Hänet muistetaan Ylessä avuliaana ja ystävällisenä kollegana. Kuparinen jaksoi kuunnella muiden vaivoja ja murheita Omistaan hän ei juurikaan muille puhunut. Hyväntahtoinen herrasmies, muistelevat Ylessä Kuparisen kanssa samaan aikaan työskennelleet.

Ystäviensä seurassa Timo oli aina rentoutunut. Hän seurasi intohimoisesti suosikkiaan jääkiekkoseura Jyppiä sekä Suomen jääkiekkomaajoukkuetta.

Työmarkkinakuohujen ja politiikan syövereiden vastapainoksi Timo luki laajasti dekkarikirjallisuutta. Hän oli myös kalaherkkujen suuri ystävä. Näitä makuelämyksiä hän osasi mainostaa osuvasti ystävilleen. Timo ja hänen vaimonsa Leena rakastivat Madeiraa, jossa he vierailivat lähes vuosittain. Kuparinen jäi leskeksi kolme vuotta sitten.

Arto Nieminen
Tarmo Ropponen

Kirjoittajat ovat Timo Kuparisen työtovereita.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet