Muistot    |   Kuolleet

Lennart Heinrichs

Diplomi-insinööri, yli-insinööri Karl Gustav Lennart Heinrichs kuoli Helsingissä 23. syyskuuta 2016 90-vuotiaana. Hän oli syntynyt Helsingissä 8. huhtikuuta 1926.

Diplomi-insinööri, yli-insinööri Lennart Heinrichs s. 08.04.1926 k. 23.09.2016

Diplomi-insinööri, yli-insinööri Karl Gustav Lennart Heinrichs kuoli Helsingissä 23. syyskuuta 2016 90-vuotiaana. Hän oli syntynyt Helsingissä 8. huhtikuuta 1926.

Ylioppilaaksi Heinrichs pääsi Porvoon Suomalaisesta Yhteiskoulusta 1944. Hän lähti vapaaehtoisena jatkosotaan ja taisteli tykkimiehenä Syvärillä. Heinrichs valmistui diplomi-insinööriksi Åbo Akademista 1953, yli-insinöörin arvonimen hän sai 1983.

Heinrichs työskenteli Huhtamäki-yhtymän Suklaatehdas Hellaksella teknisenä johtajana, emmekä me olisi parempaa työtoveria voineet kuvitella. Hän oli työhönsä perusteellisesti paneutuva, sovitteleva mutta jämäkkä johtaja. Elintarvikeliitto oli kommunistien vallassa. Heinrichs hoiti nämä suhteet asiallisesti ja tiukasti.

Ratkaisevan panoksen Hellaksen kannattavuudelle toi xylitoli. Suomen Sokeri esitteli uuden makeutusaineen yhtä aikaa kaikille maan makeisvalmistajille. Esitysten lopussa pyydettiin mahdollisesti kiinnostuneita jäämään ”kuulemaan lisää”. Olimme ainoat. Xylitol-purukumin valmistuksen aloittamisessa Lennart Heinrichsin osuus oli ratkaisevan tärkeä.

Henrichsin ja allekirjoittaneiden tärkeät vuodet liittyivät Leaf-operaatioon vuonna 1982. Kysymyksessä oli sen ajan suurin Suomen toteuttama kansainvälinen yritysosto: tehtiin kolme yrityskauppaa ja niissä ostettiin 13 tehdasta Yhdysvalloista, Kanadasta ja Irlannista. Me pelasimme hyvin yhteen. Heinrichs saavutti amerikkalaisten makeisteollisuuden konkareiden arvostuksen tiedoillaan, taidoillaan ja ennen kaikkea tyylillään.

Xylitoli-professori Kauko K. Mäkinen tuo kirjassaan esille Heinrichsin erikoistehtävän Brasiliassa Odontoprev-projektin asiantuntijana.

Heinrichs suoritti kaikki laivurikurssit, mukaan luettuna avomerilaivurin diplomin. Amerikasta palattuaan hän hankkikin mahtavan aluksen.

Musiikki oli hänen harrastuksensa läpi elämän. Myös partioliike oli hänelle tärkeä asia. Onnellinen avioliitto Ulla-vaimon kanssa kesti 65 vuotta.

Erkki Railo
Raimo Hertto

Kirjoittajat ovat Lennart Heinrichsin työtovereita.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet