Muistot    |   Kuolleet

Kalevi Järvinen

Diplomi-insinööri Kalevi Järvinen kuoli pitkäaikaisen sairauden murtamana 13. syyskuuta 2016 Espoossa. Hän oli syntynyt 23. heinäkuuta 1943 Helsingissä.

Kalevi Järvinen s. 23.07.1943 k. 13.09.2016

Diplomi-insinööri Kalevi Järvinen kuoli pitkäaikaisen sairauden murtamana 13. syyskuuta 2016 Espoossa. Hän oli syntynyt 23. heinäkuuta 1943 Helsingissä.

&nbps;

Järvinen kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1965 Pälkäneen yhteiskoulusta, missä hän oli 1964 tutustunut myös tulevaan vaimoonsa Raili Ervastiin. Yhteistä matkaa kertyi yli 50 vuotta.

Varusmiespalveluksen jälkeen Kalevi Järvinen vuonna 1966 aloitti teoreettisen fysiikan, fysiikan ja matematiikan opinnot Helsingin yliopistossa.

Syksyllä 1967 Järvinen aloitti opinnot Teknillisen korkeakoulun rakennusinsinööriosastolla ja valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 1973. Ylimmän liikkeenjohdon kurssin hän suoritti vuonna 1979.

Vuosina 1977–1984 Järvinen oli Kostamuksen rakennuskonsortion johtokunnan jäsen ja vuosina 1984–1985 kuului YIT Oy:n johtokuntaan. Vuonna 1985 Järvinen siirtyi Haka-konsernin palvelukseen vastaten johtajana konsernin teollisuus- ja liikerakentamisesta.

Kalevi Järvinen toimi 90-luvun puolivälissä Helsingin ja Moskovan välisen vienninedistämistyön konsulttina ja Helsinki Metropolitan Development -kehitysyhtiön neuvottelukunnan jäsenenä. Vuonna 1996 hänet kutsuttiin Venäjän Rakentamis- ja investointiakatemian jäseneksi. Hän toimi myös A. Puolimatka Oy:n kotimaan rakentamisen johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. 90-luvun alussa Kalevi perusti myös oman konsulttitoimiston KJ-Case Oy:n.

Järvinen oli rakennusalan merkittävä kehittäjä ja taustavaikuttaja. Terveydentilansa horjumisesta huolimatta hän jaksoi olla mukana kehittämässä koko rakennusalaa ja sen muuttumista kohti asiakaslähtöistä ja korkealaatuista lopputulosta.

Päivätyönsä ohella Kalevi huolehti kotitilastaan yhdessä veljensä kanssa kehittäen sen toimintaa liikemiesmäisellä otteella. Liiketoiminnassa menestymisen lisäksi Kaleville tärkeitä olivat puoliso, tyttäret sekä viisi lastenlasta.

Ilkka Lukkariniemi
Pekka Heusala

Kirjoittajat ovat Kalevi Järvisen opiskelutovereita ja ystäviä.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet
  • Rakennusala