Muistot

Pertti Nissinen

Pertti "Pepe" Nissinen kuoli sairauden murtamana rakkaiden läsnä ollessa 14. elokuuta 2016. Hän oli syntynyt Joensuussa 14. maaliskuuta 1949. Leipätyönään opettajana toiminut Nissinen tunnettiin monipuolisena muusikkona, jonka idearikkaus näkyi niin Ilovaarirokissa kuin esimerkiksi urheiluseurojen kannustuslauluissa, tunnetuimpana "Jokipo maaleja".

Opettaja, muusikko Pertti Nissinen s. 14.03.1949 k. 14.08.2016

Pertti "Pepe" Nissinen kuoli sairauden murtamana rakkaiden läsnä ollessa 14. elokuuta 2016. Hän oli syntynyt Joensuussa 14. maaliskuuta 1949.

Leipätyönään opettajana toiminut Nissinen tunnettiin monipuolisena muusikkona, jonka idearikkaus näkyi niin Ilovaarirokissa kuin esimerkiksi urheiluseurojen kannustuslauluissa, tunnetuimpana "Jokipo maaleja".

Herkin ja Nissiselle tärkein tuotos oli 70-luvun alun "Miksi jumala maailman loi", joka oli kunnioituksenosoitus Eino-isälle.

Lapsuus ja nuoruus Papinkadulla loivat lahjakkaalle ja kekseliäälle pojalle pohjan, josta hän ammensi eväitä halki elämän. Papinkatu viidestä syntyi laulukin.

1960-luku, kitara ja melodinen rock muodostivat kolmiyhteyden, joka oli lähtemätön osa Pepe Nissistä. 60-luvun musiikin rantautuessa Joensuuhun hän perusti yhtyeitä, jotka esiintyivät ensin Joensuussa ja myöhemmin pitkin Itä-Suomea.

Nissisen tarinat ajalta, jolloin hänen taiteilijanimensä oli Rock-Fabian, olivat kuin pieniä elokuvia tuon ajan tanssilavoista, ravintoloista ja takahuoneista.

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Nissinen omien sanojensa mukaan "ajautui" Turkuun arkeologiaa opiskelemaan. Ehkä tuo kuvasikin tiedonjanoista ja elämälle altista Pepeä: hän halusi tuntea historiaa, elää nykyhetkessä ja etsiä ja luoda uutta.

Kotikaupunkirakkaus toi Nissisen takaisin Joensuuhun, jossa hän tapasi Maaritin, elämän kestäneen rakkauden.

Opiskelu ja musiikki tukivat toisiaan ja Nissinen valmistui 1974 luokanopettajaksi.

Maaran kanssa syntyi kolme lasta, joista Pepe oli ylpeä, kuten myöhemmin syntyneistä lapsenlapsistaankin.

Nissisen yleistieto oli laaja ja hän seurasi aikaansa tarkasti. Ajankohtaisuutiset, politiikka, urheilu ja tietokilpailut kiinnostivat sosiaalista Nissistä.

Ystävänä ja kaverina hän oli hauska ja luotettava, keskustelukumppanina mainio. Hän osasi löytää asioista mielenkiintoisia puolia, eikä hän tyytynyt latteuksiin, vaan osasi kyseenalaistaa ja etsiä uusia näkökulmia. Vitsejään hän täydensi ikimuistoisella naurullaan.

Lukemattomia keikkoja tehnyt Nissinen kertoi, että paras keikka on sellainen, että kotoa haetaan, keikkapalkka maksetaan käteen ja tuodaan vielä takaisin kotiin, tai ainakin kotia lähinnä olevaan Baariin, Jettiin.

Elämänmittaisella keikalla Pepe Nissinen esitti, kirjoitti ja sävelsi monta laulua, kertoi monta tarinaa ja aikaansai monta hienoa muistoa, jotka lämmittävät Maara-vaimoa, lapsia perheineen ja suurta ystäväpiiriä.

Jari Lehikoinen

Kirjoittaja on Pertti Nissisen ystävä.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet