Muistot

Antti Mäkelä 1933–2016

Kenttätyönjohtaja

Liikuntatoimen kenttätyönjohtaja Antti Aapo Mäkelä kuoli 27. heinäkuuta 2016 vaikean sairauden väsyttämänä. Hän oli syntynyt 15. kesäkuuta 1933 Ähtärin Etserissä, Tammilehdossa.

Vuonna 1940 perhe muutti Turenkiin ja sieltä neljätoista vuotta myöhemmin Espoon Takkulaan, josta he siirtyivät asumaan Espoon keskustassa sijaitsevaan ruotsinkieliseen pappilaan. Isänsä Paavon ja nuoremman veljensä Matin kanssa he viljelivät pappilan peltoja. Äiti Maria ahkeroi pappilan navetassa karjakkona. Nykyisin nuo tilukset on kaavoitettu seurakunnan kirkkomaaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Antti avioitui vuonna 1954 Viipurin maalaiskunnassa syntyneen Hellen Sisko o.s. Laihasen kanssa. Perheeseen syntyi poika ja tyttö. Nuorena miehenä Antti työskenteli Valtion Rautateillä sekä kirvesmiehenä yksityisille. Vuonna 1961 hän aloitti Espoon kaupungin Urheilu- ja Liikuntatoimistossa kirvesmiehenä, josta eteni kenttätyönjohtajaksi jatkaen tässä toimessaan eläkeikäänsä asti.

Omakotitaloaan Espoon Siikajärvellä hän uudisti ja remontoi aina ajan tarpeiden mukaan. Toimiessaan useita vuosia vaimonsa omaishoitajana, raivasi hän mm. purorinteen varrelle luontopolun, jota pitkin rollaattorillakin helposti pääsi kulkemaan - liikkeessä on hyvä olla. Puutarhassaan hän ylläpiti runsautta ja vehreyttä, kasteluvettä kun saa helposti tontin reunaa virtaavasta luonnonpurosta. Antti omasi myös taiteellista silmää. Vapaa-aikoinaan kellariverstaassa hän työsti puuta ja styroksiakin veistäen niistä karhuja, lintuja, kaloja, jäniksiä, oravia ja muita eläinhahmoja. Tälläkin hetkellä purolammessa uiskentelee hohtavan valkoinen joutsen ja onpa kellarissa vielä muutama aihiokin - malliksi jälkipolville.

Ihmeelliset ovat elämän polut ja varsinkin meidän sodan melskeitten jälkeisten lapsien kohtalot joskus hämmästyttävät, niin Antinkin perheen kohdalla, kymmenisen vuotta sitten. Kohtalon polut johdattivat yllättäen yhteen Töysässä syntyneen, siihen asti tuntemattoman siskon kanssa. Ensi tapaamisessa yli kuusikymppinen terveydenhoitaja sisko itki onnen kyyneleitä ja veljekset Antti ja Matti ottivat uuden lähisukulaisensa kauniisti ja sydänlämpöisesti vastaan. Elämälle kiitos! Kiitos niistä kymmenestä vuodesta, joina sain tuntea hienon miehen, veljeni Antti Mäkelän.

Hanna Mäkynen

Matti Mäkelä

Kaisa Mäkelä


Kirjoittajat ovat Antti Mäkelän sisar, veli, miniä ja lapset monessa polvessa.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet