Muistot

Mikla Koivunen 1974–2016

Maisema-arkkitehti

Maisema-arkkitehti Mikla Koivunen kuoli 42-vuotiaana äkilliseen sairaskohtaukseen kotikaupungissaan Espoossa 8. joulukuuta 2016. Hän oli syntynyt Espoossa 21. kesäkuuta 1974.

Mikla Koivunen valmistui ylioppilaaksi Tapiolan lukiosta 1993 ja aloitti opintonsa TKK:lla vuonna 1995, mistä hän valmistui maisema-arkkitehdiksi yhdeksän vuotta myöhemmin. Arkkitehtiosastolta löytyi myös puoliso Saku Lehtinen, jonka kanssa yhteisiä vuosia ehti kertyä 21. Tytär Lilja syntyi vuonna 2009.

Maisema-arkkitehtina Mikla Koivunen oli visionääri, joka kehitti jatkuvasti uusia työtapoja ja suunnittelukeinoja hyödyntäen kehittyvää tietotekniikkaa parempien suunnittelutulosten aikaansaamiseksi. Hänen loputon tiedonjanonsa ja käsityksensä koulutuksen tärkeydestä ei loppunut virallisiin opintoihin vaan jatkui vielä viime vuosina jatkuneina lisäopintoina.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Koivunen työskenteli Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelukeskuksessa, jossa hän toimi alansa pioneerina ja käytännössä loi itse oman työnkuvansa, sekä saavutti aseman korvaamattomana asiantuntijana. Työyhteisössään Koivunen oli erittäin pidetty. Hän luotti ihmisten osaamiseen ja inspiroi heidät monesti ylittämään itsensä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Koivusen merkittävin viimeaikainen saavutus oli metodi, joka mahdollistaa uudisrakentamisen liito-oravametsiköiden tuntumaan ilman että liito-oravan suojelusta täytyy tinkiä.

Metodiin liittyy laserkeilatun puustodatan hyödyntäminen ja tietokoneen avustuksella matemaattisesti lasketut liito-oravan lentoradat liikenneväylien ylitse.

Tunnustuksena tästä uraauurtavasta metodista menetelmä palkittiin vuonna 2015 Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailussa.

Mikla Koivusen ennakkoluulottomuus edesauttoi Espoon kaupunkia siirtymään maan kärkeen luonnon ja maiseman huomioivassa kaupunkisuunnittelussa. Espoolaiset ovat hänen ansiostaan saaneet monella alueella vehreämmän ja viihtyisämmän asuinympäristön.

Ihmisenä Mikla Koivunen oli äärimmäisen pedantti, joskus pikkutarkkakin, mutta ennen kaikkea laajasti sivistynyt ja lämmin sekä muut huomioon ottava ihminen.

Hän oli paitsi perheenäiti ja lojaali ystävä, myös näkemyksellinen maisema-arkkitehti, ensimmäisen kyun karateka, erinomainen ruoanlaittaja, innokas kattoviljelijä, vakaumuksellinen espoolainen sekä tietopankki, jolta sai vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen salamannopeasti ja tarkasti argumentoituna.

Mikla Koivusen poismeno jättää suuren aukon ja kaipuun moneen yhteisöön.

Aino Aspiala

Pia Kuusiniemi

Juhana Heikonen


Kirjoittajat ovat Mikla Koivusen kollegoita ja opiskelutovereita.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet