Muistot

Eino Tirronen (1921-2017)

Eversti

Eversti Eino Osvald Tirronen kuoli kotonaan Turussa helmikuun 10. päivänä 2017. Hän oli syntynyt Pielisjärvellä 21. toukokuuta 1921.

Tirronen suoritti varusmiespalveluksen jatkosodan aikana ja osallistui taisteluihin Syvärillä JR44:n joukoissa ensin konekivääriryhmän johtajana ja upseerikurssin jälkeen joukkueenjohtajana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuonna 1943 alkanut merikadettikurssi keskeytyi kesän 1944 torjuntataisteluiden ajaksi ja loppui vasta 1945. Siinä välissä luutnantti Tirronen oli ehtinyt haavoittua torjuessaan saksalaisten hyökkäystä Suursaaressa. Vamma oli vaikea, ja Tirronen jäi 30 prosentin sotainvalidiksi. Osittain siitä johtuen hänen virkauransa kääntyi esikuntatehtäviin.

Uransa viimeiset vuodet Tirronen toimi taloushuolto-osaston päällikkönä pääesikunnan huoltoesikunnassa. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 1972. Tirronen erosi vakinaisesta palveluksesta vuonna 1975 ja siirtyi Sotatieteen Laitokseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän kirjoitti talvisodan historiateoksen sotatalous- ja huoltoluvut kirjasarjan kuudenteen osaan. Valtion Viljavaraston 50-vuotishistoria syntyi mieheltä samoihin aikoihin. Vuonna 1986 ilmestyi 1000-sivuinen huollon historia, jonka päätoimittajana hän toimi. Hän kuului myös Huoltoupseeri -lehden toimituskuntaan.

Eino Tirronen oli aikoinaan kysytty puhuja ja esitelmöitsijä maanpuolustusjärjestöjen ja veteraaniyhdistysten sekä sotainvalidien tilaisuuksissa.

Sotatalouden ja huollon parissa pitkän virkauran tehnyt upseeri kutsuttiin nykyisen Logistiikkaupseeriyhdistyksen kunniajäseneksi vuonna 1987.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän oli myös Turun upseerikerhon kunniajäsen.

Eino Tirroselle oli myönnetty lukuisia kunniamerkkejä, joista mainittakoon SL K, VR2, 2 x VR4 tlk, SVR R, Ts mm, Js mm, Sam, RULham, Mpm, XXX.

Tuomo Hirvonen

Kirjoittaja on Eino Tirrosen palvelustoveri ja perheystävä.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet