Muistot

Mauri Kuitunen 1930–2017

Varatuomari

Varatuomari Mauri Kuitunen kuoli 3. helmikuuta 2017 vaikean sairauden murtamana. Hän oli syntynyt Kuusankoskella 29. joulukuuta 1930 ja oli kuollessaan 86-vuotias.

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Kuusankosken yhteiskoulusta Mauri Kuitunen siirtyi Helsinkiin opiskelemaan Helsingin yliopistossa juridiikkaa. Jo opiskeluaikanaan hän tutustui tulevaan vaimoonsa Marianneen, o.s. Forsman, jonka kanssa perusti melko nopeasti perheen, joka kasvoi kahdella lapsella, tyttärellä ja pojalla.

Mauri Kuitunen teki koko aktiivityöuransa liikennehallinnon palveluksessa eri tehtävissä. Konkreettisen otteen ja kuvan liikenneasioihin hän sai jo toimiessaan Helsingin poliisilaitoksen liikennetoimiston johtotehtävissä vuosina 1960–75.

Vuonna 1975 hän siirtyi silloisen liikenneministeriön palvelukseen toimien vuosina 1977–81 ministeriön vanhempana hallitussihteerinä pääasiallisena vastuualueenaan liikennelupa-asiat. Vuonna 1981 Kuitunen nimitettiin Autorekisterikeskuksen johtajaksi ja pääjohtajaksi kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1984. Isona muutoksena hän veti muun ­muassa läpi Autorekisterikeskuksen siirtymän valtion virastosta liikelaitokseksi, joka nykyisin tunnetaan yksityisomisteisena osakeyhtiökonsernina A-Katsastuksena. Kuitunen työskenteli Autorekisterikeskuksessa vuoteen 1993, jolloin hän jäi eläkkeelle pääjohtajan tehtävästä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuitunen oli alallaan arvostettu ammattilainen, joka tunnettiin tieliikenteen ja tieliikennelain tuntemuksestaan. Hän korosti liikenneturvallisuuden merkitystä sekä sääntöjen noudattamista.

Pitkän työuransa lisäksi hänen vastuulleen uskottiin myös erilaisia luottamus­tehtäviä. Sotilasarvoltaan Mauri Kuitunen oli reservin yliluutnantti.

Perhe ja sen hyvinvointi olivat Kuituselle aina kaikkein tärkeimpiä. Yhteinen tekeminen ja perinteet korostuivat niin Iitin kesämökillä kuin monissa yhteisissä juhlissa ja herkullisilla päivällisillä vuoden varrella.

Käsistään kätevänä Ukki myös korjasi kaiken tarvittavan. Hän oli kiinnostunut monenlaisista asioista ja lähipiiri sai nauttia hänen huumoristaan, terävistä kommenteistaan sekä laajasta yleissivistyksestään.

Perheen dekkariringissä kiersivät niin Remekset, Jokiset kuin Mankellit ja Nesbøtkin.

Iloa eläkepäiviin toivat lapsenlapset, joille hän väsymättä järjesti mielenkiintoista tekemistä ja jakoi hyviä neuvoja ja elämänviisauksia.

Lisbeth Kuitunen

Henri Kuitunen


Kirjoittajat ovat Mauri Kuitusen lapsia.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet