Muistot

Heikki Lammi 1941–2017

Everstiluutnantti

Everstiluutnantti Heikki Lammi kuoli vaikeaan sairauteen 30. marraskuuta 2017 Keravalla. Hän oli 76-vuotias, syntynyt Visuvedellä Ruoveden pitäjässä 3. lokakuuta 1941.

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi vuonna 1960 Ikaalisten yhteiskoulusta Lammi hakeutui Yhteiskunnalliseen korkeakouluun Tampereelle opiskelemaan kansantaloutta, valtio-oppia ja sosio­logiaa. Vuonna 1962 hän pyrki Kadettikouluun, josta valmistui upseeriksi 1965.

Kurssitoverit ja koulun opettajat äänestivät hänet kurssinsa ansioituneimmaksi kadetiksi, kunniamiekan saajaksi.

Lammin upseerinura alkoi Uudenmaan Jääkäripataljoonassa, jonka jälkeen hän toimi opettajana Kadetti- ja taistelukouluissa (nykyisin Maanpuolustuskorkeakoulu). Vuonna 1985 hän siirtyi Pääesikunnan henkilötoimistoon, missä hän hoiti nuorempien upseerien ylennykset ja siirrot. Puolustusvoimia hän palveli kaikkiaan lähes 30 vuotta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lammi oli kaikkien esimiestensä ja alaistensa kunnioittama upseeri, joka tunnettiin oikeudenmukaisena, tasapuolisena ja rehtinä työtoverina.

Puolustusvoimien palveluksen jälkeen Lammi kutsuttiin Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton sekä Palvelutyön­antajain Yritysturvallisuustoimiston tehtäviin.

Uusi vaihe muodostui hänen urallaan varsin merkitykselliseksi ja jatkui oman yrityksen myötä yritysturvallisuuskonsulttina ja kouluttajana mm. Teknillisen korkeakoulun Koulutuskeskuksessa.

Heikille tärkeä harrastus oli Suomen luonto ja luontoarvojen säilyttäminen, jotta tulevilla sukupolvilla olisi mahdollisuus nauttia luonnosta ja erityisesti metsistä. Harrastus oli lähtöisin Ruoveden kauniista ympäristöstä. Metsäretket, metsänhoito, marjastus ja saarimökki toivat Heikille virkistystä aivan viimeisiin kuukausiin asti.

Hän oli myös innokas kanoottiretkeilijä ja meloi niin merellä kuin Saimaalla sekä kotivesillään Visuvedellä.

Eläkepäivillään hän innostui tutkimaan sukuhistoriaa sekä Talvisodan poliittista ja sotahistoriaa. Heikin isä oli taistellut Pajarin rykmentissä Tolvajärven suunnalla. Heikin perheeseen kuuluivat puoliso Eva-Lisa sekä heidän kaksi lastaan, Harri ja Hanna.

Kadettikunnan tunnuslause kuuluu: ”Constantem decorat honor. – Kunnia on kestävän palkka.” Tätä Heikki noudatti erinomaisesti omassa elämässään kunniamiekan haltijana.

Veikko Kivi

Tapio Partanen


Kirjoittajat ovat Heikki Lammin kadettiveljiä.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet