Muistot

Pertti Kristian Suominen 1959 –2018

Anestesiologian erikoislääkäri

Dosentti, LT Pertti Kristian Suominen kuoli tapaturmaisesti 9. tammikuuta 2018. Hän oli 58-vuotias, syntynyt Espoossa 18. helmikuuta 1959.

Suominen valmistui ensin sairaanhoitajaksi ja työskenteli mm. ensihoidossa sekä vuoden ajan YK:n rauhanturvajoukoissa Libanonissa. Lääkäriksi hän valmistui Helsingin yliopistosta 1990.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uransa alkuvaiheessa Suominen työskenteli Helsingin lääkäriambulanssissa sekä lääkärihelikopteri Medi-Helissä.

Hänen kokemuksensa ensihoidosta viitoitti myös hänen tutkijanuraansa. Väitöskirja sairaalan ulkopuolisesta lasten ensihoidosta ja elvytyksestä valmistui 1998.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suominen valmistui aneste­siologian erikoislääkäriksi 20 vuotta sitten ja hän pätevöityi lastenanestesiaan ja tehohoitoon, ensihoitoon ja sydänanestesiaan.

Hänet nimitettiin anestesiologian dosentiksi Helsingin yliopistoon vuonna 2007 ja Lastenklinikan osastonylilääkärin virkaan vuonna 2012.

Suominen oli utelias, halusi jatkuvasti oppia uutta ja nähdä erilaisia tapoja tehdä töitä. Hän työskenteli lukuisia kertoja kliinikkona ja tutkijana ulkomailla USA:ssa ja Australiassa pohjustaen laajaa kansainvälistä verkostoitumistaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoden 2004 viimeisinä päivinä Suominen oli mukana legendaarisella, ripeästi järjestetyllä Finnairin ambulanssilennolla Thaimaahan, kun Tapaninpäivänä tsunamissa vakavimmin loukkaantuneet suomalaiset evakuoitiin kotimaahan.

Akateemisesti Suominen oli erittäin aktiivinen. Hän toimi alamme tieteellisen lehden toimittajana ja Euroopan lastenanestesiayhdistyksen hallituksessa. Hänen intohimonsa oli tutkimustyö lastenanestesiolo­gian sekä ensi- ja tehohoidon alueella. Onnettomuuspäivänään Suominen osallistui tilastotieteen kurssille. Hänen kirjoittamiensa tieteellisten alkuperäisartikkelien lista on pitkä ja monipuolinen.

Suominen oli äärimmäisen aktiivinen, aikaansaava ja työteliäs kollega koko uransa ajan. Kliinikkona hän oli monipuolinen ja suorastaan vertaansa vailla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kollegana hän oli mukava, empaattinen, kiltti ja joustava työkaveri, joka ei tuonut itseään tai tekemisiään esille.

Maailmaa nähneenä hänellä oli mielipiteitä, jotka hän osasi tuoda esille huumorin varjolla. Hän ei koskaan loukannut ketään. Rauhallisuus ja kyky osata suhteuttaa asioiden merkittävyys olivat hänen vahvuuksiaan yliopistoklinikassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suominen pyöräili töihin vuoden ympäri koko työuransa ajan. Hyötyliikunnan lisäksi hän pelasi aktiivisesti tennistä.

Hänen elämässään kaikkein tärkein oli kuitenkin perhe: vaimo Pirjo-Liisa sekä lapset ja lapsenlapset.

Tomi Taivainen

Klaus Olkkola

Markku Suominen


Kirjoittajista Taivainen ja Olkkola ovat Pertti Suomisen työtovereita ja Markku Suominen hänen veljensä.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet