Muistot

Francis Weaver 1960–2018

Toimittaja, kääntäjä

Freetoimittaja ja kielen­kääntäjä Francis FranWeaver kuoli kotonaan Espoossa 25. maaliskuuta 2018. Hän oli 57-vuotias, syntynyt Manchesterissa Englannissa 14. kesäkuuta 1960.

Weaver asui Suomessa 1980-luvun alkuvuosista alkaen vaikka vietti välillä aikaa Portugalissa ja Brasiliassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän työskenteli aluksi englannin­opettajana mutta siirtyi sitten kääntäjäksi ja kirjoittajaksi ja ansaitsi ajan mittaan arvostetun aseman ympäristö­asioiden ja matkailun erikois­toimittajana.

Hän oli sekä Matkailutoimittajien Killan että Ympäristötoimittajien aktiivinen jäsen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Weaverin fyysinen ja älyllinen aktiivisuus oli legendaarista. Hän sai uuden tuttavuuden tuntemaan itsensä ystäväksi minuuteissa eikä koskaan jättänyt tarkoituksella väliin yhteisiä kokoontumisia.

Vaikka hän oli kosmopoliitti, pohjoisenglantilainen tausta sai hänet tuntemaan epäluuloa kaikenlaista luksusta, turha­maisuutta ja tuhlausta kohtaan.

Hänen kiinnostuksen ja innostuksen kohteisiinsa kuuluivat monen muun lisäksi musiikki, lintutiede, retkeily ja jalkapallo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän oli taitava muusikko ja soitti banjoa ja mandoliinia 1980- ja 1990-luvuilla suositussa Boolabus-irkkubändissä.

Weaver oli myös elinikäinen Manchester City Football Clubin kannattaja ja rakasti itsekin jalka­pallon pelaamista.

Weaverin sujuva suomen kielen taito mahdollisti epätavallisen suomalaisen kulttuurin vivahteiden tajun, ja Franilla olikin vieraiden kielten oppimisen lahja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän oli ehkä omimmassa elementissään retkillään, luontopoluillaan ja ulkopuuhissaan, joista hän nautti usein niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänen perheeseensä kuuluivat vaimo Aila ja tyttäret Sally ja Linda.

Minulle rakas ja pysyvä kuva Franista on tämä: hän seisoo kaukaisella Itämeren saarella vanhoissa farkuissaan, tukka tuulen tuivertamana ja kiikarit silmillään.

Tim Bird

Kirjoittaja on Francis Weaverin ystävä.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet