Muistot

Veera Paakkari 1969–2018

Ekonomi

Kauppatieteiden maisteri Veera Helena Paakkari kuoli Helsingissä 24. toukokuuta 2018 48-vuotiaana. Hän oli syntynyt Helsingissä 4. elokuuta 1969. Paakkari kuoli niin nopeasti edenneeseen syöpään, etteivät monet lähipiiristä edes ehtineet kuulla hänen sairaudestaan.

Paakkari oli täynnä elämän­iloa viimeiseen asti. Häntä voi kuvata parhaiten yhdellä lauseella: hän osasi elää täysillä.

Jo lapsena hän hämmästytti energisyydellään – kukaan muu ei jaksanut hyppiä hyppynarua yhtä kauan. Luultavasti hän teki 1970-luvulla myös Abba-levyjen soittamisen maailmanennätyksen.

Uransa Paakkari teki pankkimaailmassa. Työ merkitsi hänelle paljon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Helsingin normaalilyseosta hän opiskeli kansantaloustiedettä Turun kauppakorkeakoulussa. Paakkari meni töihin Meritaan, jossa hän toimi asiantuntijatehtävissä Pohjoismaisten yritysten kansainvälisessä kaupassa.

Latinalainen Amerikka oli Paakkarille tuttu jo opiskelija-ajoilta. Myöhemmin hän työskenteli useamman vuoden ajan Meritan Etelä-Amerikan edustustossa Sao Paulossa.

Viime vuosina hän toimi Nordeassa sisäisen maksuliikenteen kehittämistehtävissä. Tämän vuoden alussa hänet nimitettiin asiantuntijatehtäviin konsernin hallintoon.

Vapaa-aikana Veera Paakkari viihtyi merellä, suksilla sekä Emäsalon ja Taipalsaaren kesämökeillä. Hän oli maailmankansalainen, jonka elämää värittivät myös lapsuusaika Sambiassa ja säännölliset sukuloinnit Yhdysvalloissa.

Synnyinseuduiltaan Etelä-Helsingistä häntä ei olisi saanut muuttamaan pois. Muutama vuosi sitten hän palasi takaisin lapsuudenkotiinsa Vuorimiehenkadulle – ja oli jälleen tuttu näky talon takapihalla hyppynaru kädessään. Tällä kertaa hyppivät kuitenkin 10- ja 8-vuotiaat tyttäret, Krista ja Mona.

Veera Paakkarilla oli laaja ystäväpiiri. Kun hän soitti ystävilleen, se tiesi pitkää, naurunsekaista puhelua. Hänen naurunsa oli unohtumaton.

Viimeisinä päivinään Veera Paakkari ehti kirjoittaa päiväkirjaansa näin: ”Kun mietin, mitä haluaisin elämässäni vielä tehdä – mitä minulta on jäänyt kokematta, ei mieleeni tule yhtään mitään. Minulla on maailman paras perhe, vanhemmat ja ystävät. Parempaa en olisi ikinä voinut toivoa.”

Siihen on vaikea lisätä mitään. Mutta meillä on ikävä Veeraa. Abban sanoin: Thanks for all your generous love and thanks for all the fun / There’s no hurry any more when all is said and done.

Kira Gronow

Petri Martola


Kirjoittajat ovat Veera Paakkarin ystävä ja aviopuoliso.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet