Muistot

Asko Sasi 1947–2018

Sijoitusjohtaja

Sijoitusjohtaja, oikeustieteen lisensiaatti Asko Sakari Sasi kuoli kesäpaikassaan Pirkkalassa 9. heinäkuuta 2018. Hän oli 71-vuotias, syntynyt Hämeenkyrössä 5. toukokuuta 1947.

Sasi kirjoitti ylioppilaaksi Hämeenkyrön yhteiskoulusta 1965. Koulusta löytyi myös puoliso Satu, jonka kanssa avioliitto solmittiin 1967.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sasi valmistui Helsingin yli­opistosta oikeustieteen kandidaatiksi 1969 ja työn ohella oikeustieteen lisensiaatiksi 1974. Oikeustieteen ja erityisesti yhtiöoikeuden opiskelu säilyi rakkaana harrastuksena loppuun saakka.

Työura alkoi henkikirjoittajana Iisalmessa ja lakimiehenä sekä apulaisjohtajana Nokian Säästöpankissa. Vuonna 1972 Sasi siirtyi Vakuutusyhtiö Pohjolan palvelukseen, ja edessä oli muutto Helsinkiin, jonne perhe kotiutui nopeasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sasi oli pitkän linjan sijoitustoiminnan asiantuntija, joka oli monessa mukana sekä kotimaassa että ulkomailla. Pohjola-ryhmässä hän työskenteli 1972–1993 edeten Vakuutusyhtiö Pohjolan osastopäälliköstä Pohjola-ryhmän sijoitusjohtajaksi. Tämä oli vilkasta aikaa Suomen rahoitus- ja sijoitusmarkkinoiden vapautuessa ja kansainvälistyessä. Hän siirtyi Tapiola-ryhmään 1993 perustamaan rahastoyhtiötä, jonka toimitusjohtajana hän toimi 2000–2007. Eläkkeelle Sasi jäi 2010.

Esimiehenä Sasi luotti, kannusti ja tuki alaisiaan sekä kollegoitaan. Perheen tärkeys näkyi myös työelämässä. Hän kannusti muita samaan. Hänet muistetaan huumorintajuisena ja hyvänä seuramiehenä.

Sasi oli aktiivisesti mukana kotimaisten perheyhtiöiden hallituksissa. Hänelle tuli 2018 täyteen 30 vuotta Wihuri-konsernin hallituksessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kiitoksena panostuksesta pääomistaja luovutti Sasille Wihurin suvun harvinaisen kunniamerkin keväällä 2018. Sasi oli vuodesta 1994 lähtien Etola-yhtiöiden ainoa ulkopuolinen hallituksen jäsen ja toimi pitkään hallituksen puheenjohtajana.

Hän nautti tehtävissään omistajien ja johdon korkeaa kunnioitusta sekä täydellistä luottamusta.

Pro aere, aqua, terra -lauseeseen tiivistyy Maj ja Tor Nesslingin säätiön tarkoitus: rakkaus luontoon ja halu säilyttää se tuleville sukupolville. Sasi toimi säätiön hallituksessa 1979–2017.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen ammattimainen otteensa nosti säätiön varainhoidon uudelle tasolle. Kestävä kehitys oli Sasille tärkeä aihe, josta hän keskusteli mielellään erityisesti lastenlastensa kanssa.

Ystävät ja sukulaiset olivat Sasille tärkeitä. Hän oli vieraanvarainen ja sympaattinen isäntä. Jokavuotiset Askonpäivät ja juhlat kotona sekä kesämökillä yhdistivät ystäviä ja sukulaisia.

Perhe oli Askolle erityisen tärkeä. Siihen kuuluivat vaimo Satu, neljä lasta ja yhdeksän lastenlasta. Heidän kanssaan hän seurasi aktiivisesti luontoa Pirkkalan kesäpaikassa vielä kuolinpäivänään.

Erkki Etola

Kimmo Sasi

Jaakko Sasi

Kirjoittajat ovat Asko Sasin yhteistyökumppani, serkku ja poika.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet