Muistot

Matti Pankakoski 1941–2018

Ympäristöpäällikkö

Ympäristöpäällikkö Matti Pankakoski kuoli pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 13. syyskuuta 2018 Vantaalla. Hän oli 77-vuotias, syntynyt Helsingissä 18. kesäkuuta 1941.

Pankakoski kirjoitti ylioppilaaksi Hämeenlinnan Lyseosta 1961 ja valmistui limnologiksi Helsingin yliopistosta 1968. Hän työskenteli työuransa aluksi Vesihallituksessa ylitarkastajana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valioon Pankakoski tuli 1974 asiantuntijaksi kehittämään meijerien prosessivesien ja -jätteiden käsittelyä. Hänet nimitettiin 1980-luvulla Valion ympäristöpäälliköksi. Pankakoski oli keskeisessä asemassa Valion tuotantolaitosten ympäristöjärjestelmien luomisessa ja pakkaustarvikkeiden kierrätyksen kehittämisessä.

Päästyään eläkkeelle Pankakoski kutsuttiin Suomen NP-kierrätys Oy:n toimitusjohtajaksi, jota tehtävää hän hoiti vuoteen 2007 saakka. Yhtiö edistää kartonkitölkkien talteenottoa ja hyötykäyttöä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pankakoski toimi aktiivisesti myös kotimaan alan järjestöissä ja kansainvälisen meijeriyhdistyksen (IDF) toiminnassa.

Matti Pankakoski oli niin esimiesten kuin työtovereiden arvostama asiantuntija. Luonteeltaan hän oli vaatimaton eikä koskaan sanonut pahaa sanaa toisista.

Hän harrasti muun muassa ­Lions-toimintaa, golfia ja sukututkimusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän toimitti vanhempiensa sota-ajan kirjeenvaihdosta vihkosia ja kertoili niistä hauskasti Hällströmien sukuseura ry:n tapaamisissa.

Eläkkeellä Pankakoski toteutti unelmansa ja rakensi perheelleen kesäpaikan Punkaharjulle puhtaiden vesien äärelle.

Perhe oli Pankakoskelle kaikki kaikessa. Hän oli lämminsydäminen, aina turvallinen puoliso, isä ja ukki.

Martti Koljonen

Kirjoittaja on Matti Pankakosken työtoveri ja ystävä.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet