Muistot

Carl-Gustav Zilliacus 1931–2018

Metsänhoitaja

Metsänhoitaja Carl-GustavGusseZilliacus kuoli 87-vuotiaana Helsingissä 26. marraskuuta 2018. Hän oli syntynyt Helsingissä 10. toukokuuta 1931.

Zilliacus kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1948 Helsingin Nya svenska Lärovärketistä ja suoritti metsänhoitajan ja journalistikurssin Helsingin yliopistossa vuonna 1954.

Opiskeluaikanaan hän teki opintomatkoja muun muassa Norjaan, Ruotsiin ja Neuvostoliittoon ja työskenteli jo tuolloin eri metsäteollisuuden työnantajilla.

Metsämiesurallaan Zilliacus toimi sekä teollisuuden puunhankinnassa että yksityismetsätalouden hallintotehtävissä. Hänelle tulivat tutuiksi metsäteollisuuden organisaatiot kuten Ahlström, Tampella, Tehdaspuu ja pienistä yrityksistä Aug. Eklöf.

Työuraan mahtui myös metsäteollisuuden rankin rakennemuutos jatkuvine yritysfuusioineen. Henkilöstölle fuusiot olivat suuri haaste oppia uusia tehtäviä ja toimintatapoja nopeaan tahtiin.

Zilliacus sai hyvin monipuolisen kokemuksen puunhankinnan johtotehtävistä, joita hän hyödynsi myöhemmin yksityismetsätalouden piirissä työskennellessään. Kokemukset Ahvenanmaan metsänomistajayhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävistä olivat avartavat.

Erittäin kielitaitoisena henkilönä Zilliacus ylläpiti tiiviitä kontakteja kollegoihinsa Ruotsissa ja sai sieltä monia arvokkaita kehittämisideoita.

Yksityismetsätalouden tehtävissä opimme tuntemaan hänet oikeudenmukaisena mutta tarkkana metsälakien valvojana.

Yksityiselämässään Gusse viihtyi saaristossa ja etenkin metsästyksen parissa hyvien ystävien ja mäyräkoiransa kanssa.

Mukavat yhteiset jänisjahdit ja riistaillalliset ovat jääneet unohtumattomina mieleemme.

Leo Erlund

Matti Norri


Kirjoittajat ovat Carl-Gustav Zilliacusin ystäviä ja työtovereita.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet