Muistot

Seppo Reimavuo 1949–2019

Valtiotieteen maisteri

Valtiotieteen maisteri Seppo Reimavuo kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 15. maaliskuuta 2019 kotonaan Helsingissä. Hän oli 69-vuotias, syntynyt Helsingissä 5. joulukuuta 1949.

Reimavuo oli helsinkiläinen ja kosmopoliitti. Ressun lukion kasvatti suoritti valtiotieteen maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa 1973 ja myöhemmin kuusikymppisenä kilpailuoikeuden maisteritutkinnon Lontoon King’s Collegessa.

Työura käynnistyi jo opiskeluaikana Taloudellisessa suunnittelukeskus Taskussa, josta matka jatkui Suomen Lontoon-suurlähetystön kautta Nokia oy:n palvelukseen. Tuolloinen monialayhtiö tarjosi Reimavuolle erilaisia haasteita muun muassa Nokian saksalaisten tytäryhtiöiden talous- ja rahoitusjohtajana.

Sitten Kilpailuvirasto kutsui eurooppalaista taloustieteilijää. Suomen ja EU:n kilpailusäädöksistä tuli Reimavuolle yli kahdenkymmenen vuoden osaamisala ja intohimo. Kilpailuvirasto ja myöhemmin Kilpailu- ja kuluttajavirasto tarjosivat vaihtelevia tehtäviä.

Variaatiota kuvaavat hyvin tehtävänimikkeet tuolta ajalta: tutkimuspäällikkö, viestintäpäällikkö, kilpailuasiainneuvos, apulaisjohtaja, kansainvälisten asioiden ryhmän päällikkö, kilpailunedistämisryhmän päällikkö. Tehtävästä toiseen liikkuminen sujui Reimavuolta joustavasti, sillä hän oli yhdessä viraston ylijohtajan Matti Purasjoen kanssa luonut laajan kansainvälisen verkoston, joka oli tärkeää kilpailupolitiikan kehittämisessä.

Reimavuo jäi eläkkeelle Kilpailu- ja kuluttajavirastosta vuonna 2015. Työuransa aikana hän työskenteli myös kolme vuotta Nordgolf oy Nordcenterin toimitusjohtajana. Hän konsultoi oman yrityksensä kautta OECD:tä ja EU:ta kilpailuoikeuden kysymyksissä. Yhtenä OECD:n kutsumana Suomen kilpailupolitiikan maatutkijana 2000-luvun alussa hän keräsi lisää kansainvälistä asiantuntemusta ennen palaamistaan virastoon.

Työyhteisössä Reimavuo tunnettiin positiivisesta asenteestaan kanssaihmisiä kohtaan. Esimiehenä hän oli tasapuolinen ja alaistensa hyvinvoinnista huolehtiva. Pitkä työkokemus ja sen myötä kertynyt laajan osaaminen oli aina myös työtovereiden käytössä ja apuna.

Urheilu oli lähellä Sepin sydäntä. Purjehduksessa hän osallistui useita kertoja menestyksellisesti esimiehensä Matti Purasjoen miehistöön Gotland Runt -kilpailussa. Golf oli kuitenkin Sepin laji. Edes aikuisiän sairaudet eivät estäneet harrastusta. Uuden munuaisen myötä hän sai vielä mitalin elinsiirrännäisurheilijoiden EM-kisoissa.

Sepin ja vaimonsa Leenan yhteiset Euroopan-kodit olivat aina valmiina vastaanottamaan kävijän. Sepin rento asenne ja välillä mielikuvitusta haastava loistava huumori rakensivat meille, ystäville, vierailuista aina ikimuistoisen elämyksen.

Jaakko Hara

Rainer Lindberg

Tapani Saarinen

Kirjoittajat ovat Seppo Reimavuon ystäviä, koulutoveri sekä työtovereita.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet