Muistot

Heikki Tuomi 1935–2019

Opettaja

Opettaja, Heikki Tuomi kuoli vaikeaan sairauteen Vantaalla Peijaksen sairaalassa 19. toukokuuta 2019. Hän oli 84-vuotias, syntynyt Kauhajoella 1. helmikuuta 1935.

Tuomi joutui sotaorvoksi Ritva-siskonsa kanssa vuonna 1941. Myöhemmin hänen perheeseensä kuului myös kaksi velipuolta. Hän kävi keskikoulua Kauhajoella.

Tuomi valmistui opettajaksi Raahessa 1950-luvun loppupuolella. Uransa alussa hän toimi Kärsämäen kansakoululla. Myöhemmin ura jatkui myös Lieksassa, Hankasalmella, Siilinjärvellä ja Tuusulassa.

Heikki Tuomi kehitti ammattitaitoaan opettajana ja erikoistui muun muassa matematiikan- ja musiikinopettajaksi. Lisäksi hän opiskeli myös autokoulunopettajaksi ja teki alan töitä sivutoimisesti päätoimensa ohella.

Aktiivisena henkilönä hän kokeili ja teki monia asioita elämänsä aikana. Siilinjärvellä ­asuessaan hän harrasti muun muassa mehiläisten hoitoa, ja hunajaa riitti aina myyntiin asti.

Tuomi oli Siilinjärven pelimannien johtaja ja perustajajäsen 1970-luvulla. Myös kuorolaulu oli hänelle mieluisaa. Tuusulalaisen Klusteri-orkesterin kanssa hän teki myös cd-julkaisun Ohjelmaa vuosien varrelta.

Tuomi oli veteraaniurheilijana maamme huipulla 100 metrin, 200 metrin ja 60 metrin pikajuoksussa. Lopulta Alzheimerin tauti pakotti hänet luopumaan aktiivisesta harrastamisesta niin urheilun kuin musiikin parissa.

Heikki Tuomi avioitui puolisonsa Ellenin kanssa aprillipäivänä 1956, ja heillä on kolme lasta, viisi lastenlasta ja yksi lapsenlapsenlapsi.

Heikki oli erityisen kohtelias, sosiaalinen ja mukava henkilö. Useat muistavatkin hänen hyväntahtoisen huumorin, poikamaisen hymyn ja iloisen luonteen. Hän piti kiinni musiikista ja urheilusta hänen viimeisille päivilleen saakka.

Jarmo Tuomi

Kirjoittaja on Heikki Tuomen poika.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet