Muistot

Antti Mäkiprosi 1961–2019

Rakennusinsinööri

Rakennusinsinööri Antti Mäkiprosi kuoli 3. kesäkuuta 2019 Helsingissä nopeasti edenneeseen sairauteen 58-vuotiaana. Hän oli syntynyt 30. toukokuuta 1961 Karijoella.

Mäkiprosi toimi SRV:llä kustannuslaskennan johtajana. Vuonna 2011 hän sai tasavallan presidentin myöntämän kunniamerkin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansioristin.

Antti Mäkiprosi oli syntyjään Etelä-Pohjanmaalta Karijoelta ja hän piti juuriaan ja kotiaan suuressa arvossa. Mäkiprosi lähti ylioppilaaksi tulonsa jälkeen suorittamaan rakennusalan perustutkintoa ja valmistui kirvesmieheksi kotiseutunsa Seinä­joen ammattikoulusta.

Opiskelu ei jäänyt kuitenkaan tähän, vaan hän jatkoi Vaasan teknillisessä koulussa ja valmistui rakennusmestariksi vuonna 1987.

Mäkiprosia kiinnosti itsensä kehittäminen myös työssä ollessaan ja hän suorittikin työn ohessa rakennusinsinöörin tutkinnon Helsingin teknillisessä opistossa vuonna 1995.

Mäkiprosi aloitti työuransa Rakennus- ja insinööritoimisto Teräsbetoni Oy:n palveluksessa määrälaskijana. Ammattitaidon ja kokemuksen karttuessa hän siirtyi kustannuslaskijan tehtäviin ja vuonna 2000 hänet nimitettiin laskentapäälliköksi.

SRV oli ostanut Teräsbetonin ja Mäkiprosi sai ruveta kehittämään yhä suuremman konsernin kustannuslaskennan prosesseja ja toimintatapoja. Vuonna 2012 hänet nimitettiin SRV:n kustannuslaskennan johtajaksi.

Ahkerana ja tunnollisena tekijänä tunnettu Mäkiprosi oli kustannuslaskennan rautainen ammattilainen, jolla oli kokemusta ja sitä kautta myös näkemystä pitkältä ajalta. Hän kehitti ennakkoluulottomasti alaa uusilla metodeilla ja menetelmillä.

Mäkiprosi nautti alaistensa ja kollegoidensa suurta arvostusta. Hän oli laajasti tunnettu ja arvostettu myös SRV:n ulkopuolella rakennusalan toimijoiden keskuudessa.

Mäkiprosi oli hyvä keskustelija, tsemppari ja pidetty työtoveri. Hän kantoi myös suurta vastuuta ja huolta nuoren polven kouluttamisesta ja ammattitaidon jatkuvuudesta kustannuslaskennassa.

Antti Mäkiprosin tärkeä harrastus oli moottoripyöräily ja monipuolinen kuntoilu. Monta ikimuistoista moottoripyöräretkeä on tehty ystävien ja lähimpien työtovereiden kanssa.

Hänellä oli puusepän taidot omilla käsillään puun työstämiseen, ja harrastuksiin kuuluikin myös huonekalujen valmistus ja kunnostus.

Ja kuten rakentajalle sopii, oli omakotitalokin itse rakennettu yhdessä puoliso Annen kanssa.

Juha Toimela

Kimmo Kurki

Antti Raunemaa


Kirjoittajat ovat Antti Mäkiprosin työtovereita.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet