Muistot

Kari Koivisto 1952–2019

Diplomi-insinööri

Diplomi-insinööri Kari Koivisto kuoli 67-vuotiaana Hyvinkäällä 24. toukokuuta 2019. Hän oli syntynyt Lahdessa 17. maaliskuuta 1952.

Koivisto valmistui Teknillisen korkeakoulun koneosastolta diplomi-insinööriksi 1976. Työ­uransa hän aloitti Lahden seudulla tuotekehitystehtävissä: ensin Painekojeet oy:ssä, sittemmin Kone oy:ssä.

Vuonna 1977 hän meni naimisiin Eila Mehdon kanssa, jonka oli tavannut opiskeluaikanaan Helsingissä.

Lahdessa perheeseen syntyi kaksi lasta, jotka seurasivat aikanaan isänsä viitoittamaa tietä diplomi-insinöörin uralle.

Vuonna 1984 Koivisto siirtyi Suomen Sokerin Turengin-konepajan, Tume-tehtaan, tuotekehityspäälliköksi.

Maatalouskoneet olivat jo entuudestaan hänelle tuttuja. Koivisto oli maanviljelijän poika ja maatilaympäristössä varttunut. Tumella hän eteni tehtaanjohtajaksi ja myöhemmin vientipäälliköksi.

Vuoden 1989 alussa Koivisto siirtyi edellisvuonna toimintansa aloittaneen Devconsin palvelukseen liikkeenjohdon konsultiksi. Tästä hänelle kehkeytyi yli 30 vuoden työrupeama suomalaisen teollisuustuotannon kehittämisen parissa.

Varsinaisesti hän jäi eläkkeelle 2017, muttei malttanut kokonaan lopettaa työntekoa vaan teki osa-aikaisesti töitä vielä vakavaan sairastumiseensa saakka.

Vaihtelevat haasteet eri yrityksissä ja työ, jossa konkreettisesti näki työnsä tuloksen, pitivät mielenkiintoa yllä.

Koivisto uskoi vahvasti, että suomalaisessa teollisuustuotannossa on potentiaalia ja vielä paljon kehittämismahdollisuuksia. Hänen ja Devconsin projektit saivat useita tunnustuksia alan yhdistyksiltä.

Koivisto oli työssään myös hyvin inhimillinen ja halusi ottaa aina ensin huomioon muut ihmiset. Konsulttina hän sai asiakkaiden ja työkavereidensa arvostuksen osakseen.

Omaa ammattitaitoaan Koivisto kehitti opiskelemalla jatkuvasti. Hän suoritti mm. MBA-tutkinnon Helsingin kauppakorkeakoulussa (1991) ja sertifioidun liikkeenjohdon konsultin (CMC) tutkinnon.

Hän toimi Liikkeenjohdon Konsultit ry:n hallituksen jäsenenä sekä Tehokkaan tuotannon tutkimussäätiössä. Kartuttamaansa tietotaitoa Koivisto jakoi auliisti mm. toimimalla mentorina Kasvu Open -ohjelmassa.

Tekniikka kiinnosti Karia myös vapaa-ajalla. Hän piti huolen, että konsulttiyhtiön sekä sukulaisten tietotekniikka oli aina ajan tasalla ja varusti kotitalonsa uusimmalla energiaa säästävällä tekniikalla.

Omaa fyysistä kuntoaan hän ylläpiti aktiivisella liikkumisella osallistuen useamman kerran niin Finlandia-hiihtoon kuin maratoneihinkin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana myös golfin peluusta tuli rakas harrastus.

Vakava sairaus katkaisi Karin elämäntyön suunniteltua aikaisemmin. Hänellä olisi ollut vielä paljon opetettavaa nuoremmille polville.

Johanna Honkanen

Matti Palo


Kirjoittajat ovat Kari Koiviston tytär ja pitkäaikainen kollega.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet