Muistot

Pekka Kauria 1937–2019

Aluemyyntipäällikkö

Aluemyyntipäällikkö Pekka Viljo Raineri Kauria kuoli sairauskohtaukseen Lappeenrannassa 15. syyskuuta 2019. Hän oli 82-vuotias, syntynyt Suomenniemellä 14. syyskuuta 1937.

Lapsuutensa Kauria vietti Lappeenrannan Kimpisessä, jossa leskeksi jäänyt Lempi-äiti luotsasi neljää eläväistä poikaa tehden samalla vuorotyötä olutpanimolla. Sisukkuus ja työteliäisyys olivat perintöä lapsuuskodista.

Puolison Kauria löysi Nuijamaalta, ja häitä vietettiin 1960. Perheeseen syntyi kaksi poikaa.

Kauria teki pitkän uran Chymoksella. Hän aloitti myynti­edustajana 1962 ja eteni aluemyyntipäälliköksi, jonka piirinä oli lopulta lähes puoli Suomea. Chymoksen siirryttyä Fazerin omistukseen Kauria siirtyi Fazerin organisaatioon ja työskenteli siellä eläkevuosiin saakka.

Hän oli myyntimiesten eliittiä. Hänellä oli kyky saavuttaa asiakkaiden luottamus ja sitä kautta erinomaiset myyntitulokset. Hän johti omalla esimerkillään – niin myyntimiehiään kuin vapaaehtoistyötäkin.

Oman menestyksensä myötä Kauria halusi jakaa hyvää myös muille. Hän oli aktiivinen toimija Lions-järjestössä, ja erityisen vahva hänen panoksensa oli Lappeenrannan Urheilu-Miesten johtokunnassa, talousjaostossa, Kalevan Kisojen taloustoimikunnassa sekä LUM:n Tukisäätiön hallituksessa.

Hän oli rakentamassa seuran menestystä ja sitä kautta tukemassa nuoria urheilijoita.

Kahdenkymmenen vuoden ajan Kauria toimi Lappeenrannan Muikku ja Pottu -kalamarkkinoiden markkinaisäntänä. Tuona aikana markkinoista kehittyi suosittu koko perheen tapahtuma, johon olivat tyytyväisiä sekä kauppiaat että markkinavieraat.

Syntymäpitäjä Suomenniemi oli Pekalle rakas. Kellosaaren mökillä vietettiin vapaa-aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ensimmäiseksi laskettiin aina verkot Kuolimoon. Verkkokalastuksen salat hän opetti myös jälkipolville.

Pekka oli periaatteen mies. Hän piti, minkä lupasi. Hänen sitoutumisensa kulloiseenkin asiaan oli sataprosenttinen. Se saatiin todeta kalamarkkinoiden viimeisenä päivänä 2019. Markkinaisännän elämäntaival päättyi markkinoiden sulkeutuessa.

Pekan perheeseen kuuluivat vaimo Elvi, pojat Jouni ja Timo puolisoineen, lapsenlapset sekä lapsenlapsenlapset.

Leena Kauria

Pentti Viskari


Kirjoittajat ovat Pekka Kaurian ystäviä ja työtovereita.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet