Muistot

Tuija Tiihonen 1956–2019

Toimittaja

Kotimaa-lehden toimituspäällikkö ja tuottaja Tuija Tiihonen (o.s. Hämäläinen) kuoli 26. joulukuuta 2019 kotonaan Kirkkonummella. Hän oli 63-vuotias, syntynyt Joroisissa 23. joulukuuta 1956.

Tiihonen jäi pois töistä kesällä 2017 saatuaan kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää. Maaliskuussa 2018 hän alkoi kirjoittaa blogia sairaudestaan ja tunnoistaan. Kirjoitukset sanoittivat myös monien kohtalotovereiden tuntoja ja toivat heille lohtua. Syövästä huolimatta -blogia oli hänen kuolemaansa mennessä luettu noin 110 000 kertaa.

Tiihonen kirjoitti ylioppilaaksi Savonlinnan taidelukiosta. Helsingin yliopistossa hän opiskeli englantia, kotimaista kirjallisuutta ja tiedotusoppia valmistuen humanististen tieteiden kandidaatiksi.

Ensikosketuksen tulevaan ammattiuraan, journalismiin, Tiihonen hankki Savon Sanomissa. Hän työskenteli myös toimittajana Ilta-Sanomissa. Askel-lehden toimitussihteeriksi hän siirtyi 1991 ja siitä Kotimaan toimitussihteeriksi 2003.

Hän oli myös Kotimaan toimituspäällikkö sekä lopuksi tuottaja. Tiihonen teki lisäksi kustannustoimittajan töitä, hän kirjoitti artikkeleita useampaan kirjaan sekä toimitti kirjoja.

Työtoverit tunsivat Tiihosen monipuolisena, ystävällisenä, huumorintajuisena ja myötätuntoisena, mutta myös tarkkana ja tarvittaessa suorapuheisenakin ihmisenä.

Hän oli toimituksen kantava voima, joka tarttui uusiin haasteisiin innolla.

Tiihonen asui 30 vuotta Kirkkonummella perheensä kanssa. Siihen kuului aviomiehen lisäksi kolme lasta. Kirkkonummen alueen monipuolinen luonto tuli Tuijalle rakkaaksi. Seurakunnan laulu- ja soitinyhtye Verso oli hänelle tärkeä henkireikä.

Kuusi vuotta sitten hankittu kesäpaikka Hirvensalmella oli myös erään toiveen täyttymys. Tiihosen viimeinen kesä mökillä sujui hyvin sen jälkeen, kun tehottomiksi todetut hoidot oli lopetettu, eikä voimakkaita sivuvaikutuksiakaan ei enää ollut.

Tiihonen kirjoitti lokakuussa Syövästä huolimatta -blogissaan:

”Näin vähenevät päiväni kuluvat yleensä verkkaisesti ilman suurempia tunnekuohuja. Kesävaatteita pois pannessani vahvat tunteet kuitenkin yllättivät minut. Lajittelin vaatteita vielä kierrätykseen kelpaaviin ja sekajätteeseen tai rievuiksi joutaviin. Lähden siitä oletuksesta, että minä en enää kesävaatteita tarvitse.”

Olli Seppälä

Kirjoittaja on Tuija Tiihosen pitkäaikainen työtoveri.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet