Muistot    |   Muistokirjoitus

Pertti Levo 1937–2020

Diplomi-insinööri

Diplomi-insinööri Pertti Levo kuoli Lahdessa 6. huhtikuuta 2020 82-vuotiaana. Hän oli syntynyt Porissa 29. elokuuta 1937.

Vuonna 1940 Levojen perhe muutti Helsingin Tapanilaan, missä Pertti vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Hänen lapsuusaikaansa kuului myös sotalapsivuosi Ruotsissa 1945–1946.

Kansakoulun jälkeen Levo jatkoi oppikoulua Ressussa, mistä hän kirjoitti ylioppilaaksi 1957. Näitä lapsuuden ja nuoruuden vuosia Helsingissä hän muisteli usein innolla. Koululaisten kepposilta eivät ilmeisesti välttyneet niin hotelli Tornissa majapaikkaansa pitänyt valvontakomissio kuin Stockmannin tavaratalon akvaariokalatkaan. Levo piti liikunnasta ja urheilusta ja oli muun muassa vapaaehtoisena olympiapoikana Helsingin olympialaisissa 1952.

Armeijan jälkeen Levo aloitti opinnot Teknillisen Korkeakoulun rakennustekniikan osastolla ja valmistui diplomi-insinööriksi 1965. Helsingissä, ekskursioilla maailmalla ja Otaniemen kampuksella vietetystä aktiivisesta teekkarielämästä syntyi ystävyyssuhteita, jotka säilyivät läpi elämän. Opiskeluaikana hän tapasi myös Arjan, jonka kanssa meni naimisiin kesällä 1965.

Työuransa Levo aloitti Elementtituote oy:n toimistossa Helsingin Ruoholahdessa 1965 ja siirtyi Nastolan elementtitehtaalle 1966. Hän jatkoi yrityksen (myöhemmin Partek) palveluksessa vuoteen 1985 asti toimien muun muassa rakennuspalvelut-yksikön johtajana. Lahden kaupungin johtavana rakennustarkastajana Levo toimi eläkkeelle siirtymiseen saakka. Lisäksi hän oli aktiivisesti mukana rakennusalan yhdistyksissä ja järjestöissä ja myös kehittämässä valtakunnallisestikin palkittua liittopalkkirakennetta.

Levo oli mukana perustamassa SVUL:n Lahden piirin Tukiyhdistystä 1981 ja sen hallituksessa vuodet 1982–2017. Hän oli myös SVUL:n Lahden piirin varapuheenjohtajana 1986–2001. Työstään urheilun hyväksi hänelle myönnettiin muun muassa Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali vuonna 1989.

Hän oli pitkään mukana myös Rotary-järjestön toiminnassa.

Pertti oli innokas kuntoliikkuja, ja useat lajit hiihdosta pyöräilyyn olivat tiiviisti mukana elämässä. Hän sai houkuteltua myös Arjan mukaan kuntoliikuntaan, ja vastaavasti Arja toi musiikin ja konserttiharrastuksen heidän elämäänsä. Pertti oli tuttu vieras niin Lahden jäähallin, Kisapuiston kuin Sibelius-talonkin katsomossa.

Yksi hänen harrastuksistaan oli sukututkimus, johon hän keskittyi erityisesti eläkepäivinään. Vapaa-ajan viettoon kuului myös Nastolan Immilässä sijaitseva kesämökki, jossa oleiltiin yhdessä perheen ja lastenlasten kanssa.

Isämme oli huumorintajuinen, aina kannustava ja elämänmyönteinen ihminen.

Jukka Levo

Katri Klinga

Liisa Levo


Kirjoittajat ovat Pertti Levon lapsia.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet