Muistot    |   Muistokirjoitus

Rolf Henriksson 1954–2020

Insinööri

Insinööri Rolf ”Rofa” Henriksson kuoli Espoossa 1. toukokuuta 2020. Hän oli 66-vuotias, syntynyt Helsingissä 30. tammikuuta 1954. Hänen kuolemansa oli surullinen muistutus kohtalon arvaamattomuudesta. Runsas kuukausi syövän toteamisesta hän oli poissa. Hänen oli tarkoitus jäädä eläkkeelle kuukautta myöhemmin.

Henriksson kirjoitti ylioppilaaksi Nya Svenska Läroverketista 1974. Insinööriksi hän valmistui Tekniska Läroverketista 1981. Tämän jälkeen hän oli töissä Norjassa A/S Bergens Mekaniske Verksted -yhtiössä ja muun muassa Teollisuussuunnittelu oy:ssä. Tekninen ala ei kuitenkaan jäänyt hänen elämäntyökseen.

Vuonna 1992 Henriksson aloitti työt TV-Putiikki oy:ssä, joka oli DRM (Direct Response Marketing) -markkinoinnin edelläkävijöitä Suomessa. Muutamien yritysten yhteensulautumisien jälkeen hän palveli ensin TV-Shop Homeshopping oy:n ja sitten Guthy-Renker Scandinavia AB:n maajohtajana. Lopuksi hän hoiti töitään konsulttifirmassaan Visits2Sales oy:ssa.

Matkan varrella hän lanseerasi useita suosittuja kuluttajatuotteita kuten Zumban. Hänet palkittiin myös kultalevyllä ­Simply Best of the Sixties -levykokoelman menestyksellisestä myynnistä.

Digitaalinen markkinointi internetissä sai aikaan suuria muutoksia. Uusi teknologia antoi kehittyneitä mahdollisuuksia tavoittaa oikeita asiakkaita oi­keaan aikaan, mutta tämä edellytti myös uutta ajattelua ja osaamista. Henriksson ymmärsi nämä mahdollisuudet ja vaatimukset. Suurin osa oli kuitenkin opittava itse. Hän kouluttautui yhdeksi hakukonemarkkinoinnin osaamisen edelläkävijäksi Suomessa.

61-vuotiaana Henriksson valittiin Tulos Helsinkiin hakukonemarkkinoinnin asiantuntijaksi. Rekrytoinnissa hän sivuutti kaikki nuoremmat hakijat.

Viimeiset viisi vuotta Henriksson sai työskennellä unelmatehtävässään. Hän sai soveltaa digitaalisen markkinoinnin uusimpia innovaatioita. Tässä hänen kaikki osaamisensa ja työurallaan kertynyt monipuolinen kokemuksensa saavutti lakipisteen: itsensä toteuttamisen. Hänen matemaattislooginen ajattelunsa oli myös suurena tukena.

Rofa jakoi mielellään osaamistaan ja kokemuksiaan työkavereilleen ja asiakkailleen. Viimeisinä vuosinaan hän oli tervetullut vierasluennoitsija ammattikorkeakoulu Arcadassa.

Nuoruudessaan Rofa pelasi jalkapalloa HIFK:n maalivahtina. Useita vuosia hän pelasi myös golfia ystäviensä kanssa. Hän piti metsässä samoilusta ja sienestämisestä. Ihmisenä hän oli ystävällinen ja avulias, rauhallinen ja pohtiva. Vanhemmalla iällä tapahtunut perheen perustaminen oli yksi Rofan elämän käännekohtia. Tytär Joanna ja vaimo Päivi olivat hänen sydäntään lähimpänä.

Lars Henriksson

Robert Henriksson

Kirjoittajat ovat Rolf Henrikssonin veljiä.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet