Muistot    |   Muistokirjoitus

Janne Linnovaara 1970–2020

Toimittaja

Toimittaja Janne Linnovaara kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 28. toukokuuta 2020 Helsingissä. Hän oli 49-vuotias, syntynyt Jämsänkoskella 15. kesäkuuta 1970.

Linnovaara valmistui ylioppilaaksi Valkeakosken lukiosta ja opiskeli Tampereen yliopistossa pääaineenaan tiedotusoppi.

Suomen Tietotoimistoon hän tuli kesätoimittajaksi ensi kertaa toukokuussa 1998. Elokuussa 2000 hänet vakinaistettiin toimittajaksi STT:n silloiselle reportteriosastolle.

Yli 20 vuotta kestäneen uutistoimistouransa aikana Linnovaara ehti työskennellä toimittajana paitsi Helsingissä myös Tampereella ja hoitaa monia eri esimiestehtäviä.

Hän oli monitaitoinen ja luotettava kollega, joka tarttui sujuvasti aiheeseen kuin aiheeseen ja luki rauhalliseen tapaansa STT:n uutisia myös radiossa.

Mieluisia omien juttujen ­aiheita olivat liikenne- ja turvallisuusasiat, joita Linnovaara seurasi pitkäjänteisesti ja löysi niistä usein omia uutisia.

Toimitussihteerinä Linnovaara oli yhtä taitava käsittelemään sekä tekstiä että tekstin kirjoittajia. Uusien tulokkaiden perehdyttäjänä hän voitti myös nuorempien kollegoidensa varauksettoman luottamuksen ja arvostuksen.

Linnovaara tuli mutkattomasti toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Jos joskus sattui erimielisyyttä, hän osasi erottaa asiat ihmisistä eikä antanut näkemyserojen pilata välejään kehenkään. Hän ei koskaan sortunut moittimaan kollegoitaan selän takana vaan nosti mieluummin esiin muiden onnistumisia ja kantoi aina huolta toisten jaksamisesta.

STT:n juhlissa Linnovaara oli työyhteisön itseoikeutettu trubaduuri. Juhlailtojen odotettuja kohokohtia olivat hänen itse sanoittamansa ja esittämänsä kappaleet, jotka käsittelivät mennyttä vuotta lempeällä huumorilla.

Viimeistään kertosäkeen kohdalla yleisö nauroi jo katketakseen, oli sanoituksessa sitten kyse uuden tekniikan opettelusta tai yövuorojen pimeimmistä hetkistä.

Muutenkin kaikki toimituksessa tunsivat hänen tarkkanäköisen huumorinsa, joka usein kevensi turhan raskaita tilanteita.

Vielä työvuorosta lähtiessään hän saattoi lohkaista jonkin hilpeän sutkauksen ja jättää muut jatkamaan töitä hyvillä mielin tutun hahmon poistuessa paikalta.

Linnovaaran lähipiiriin kuuluivat vanhemmat ja veli perheineen Valkeakoskella.

Minna Holopainen

Kirjoittaja on STT:n päätoimittaja.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet