Muistot    |   Muistokirjoitus

Seppo Koskinen 1946–2020

Diplomi-insinööri

Diplomi-insinööri Seppo Juhani Koskinen kuoli 5. toukokuuta 2020 kotonaan Porvoossa. Hän oli 74-vuotias, syntynyt Eurassa 14. maaliskuuta 1946.

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Euran Yhteiskoulusta 1966 Koskinen aloitti opiskelun Teknillisessä korkeakoulussa Otaniemessä. Hän valmistui kemiantekniikan osastolta diplomi-insinööriksi 1971. Opiskeluaikanaan hän sai osuvan kutsumanimen ”Koskis”.

Koskinen oli aktiivinen teekkari toimien muun muassa Kemistikillan lukkarina eli laulunjohtajana. Jo opiskeluaikana hyvät vuorovaikutustaidot, nopea tilannetaju, älykkyys ja huumorintaju tulivat vahvasti esiin.

Koskisen työnantajina toimivat muun muassa Rintekno, Neste Engineering, Neste Chemicals ja Borealis. Vuonna 1999 hän perusti yrityksen Inherent Engineering, joka erikoistui prosessiteollisuuden riskianalyyseihin ja turvallisuuskoulutukseen.

Koskinen oli monipuolisesti lahjakas ihminen, tekniikan taitaja, analyyttinen ongelmanratkaisija, aina sanavalmis laaja-alainen ja tietorikas keskustelija, joka osasi myös kiteyttää osuvasti keskustelun kulkua.

Hän oli terävän ja kuivan huumorin viljelijä. Hän saattoi kylmän rauhallisesti todeta: ”Miksi pohtia uutta strategiaa, kun vanhakin on vielä käyttämättä!”

Musikaalisuus oli myös yksi hänen lahjoistaan. Teekkari-iltojen laulunjohtaja soitti useita instrumentteja sekä sovitti ever­green-kappaleita.

Seppo oli pedantti mies niin työpaikalla kuin kotona. Moniin harrastuksiinsa hän paneutui aina perusteellisesti.

Hän innostui uusiin asioihin. Kun esimerkiksi työnantajan Åren-seminaari johdatti hänet alppihiihdon pariin, perheen talvilomat suuntautuivat Ruotsin tuntureille usean vuoden ajan. Sepon perusteellisuutta kuvasi myös se, että hän sai viiniköynnöksenkin tuottamaan mukavasti satoa omakotitalonsa tontilla Porvoossa.

Vanhempiensa puolelta Seppo oli puoliksi satakuntalainen, puoliksi savolainen. Niinpä perheen kesäpaikaksi valikoitui Taipalsaari ja Saimaan rannat. Siellä mökkimaisema kehittyi ahkerien ja taitavien käsien ansiosta todelliseksi lomaparatiisiksi.

Perhe oli Sepon elämän keskipiste, vaimo Anja-Riitta, kaksi tytärtä ja kolme tyttärentytärtä.

Tyttäret kuvailivat isäänsä jämptiksi asioiden hoitajaksi, aika jääräksi, humoristiseksi verbalistiksi, parhaiden lihapullien kokkaajaksi, rakkaaksi isäksi ja parhaaksi vaariksi.

Pekka Vennonen

Martti Villanen


Kirjoittajat ovat Seppo Koskisen ystäviä ja työtovereita.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet