Muistot    |   Muistokirjoitus

Kari Kerko 1945–2020

Konsulttijohtaja

Konsulttijohtaja Kari Kerko kuoli 29. kesäkuuta 2020 Espoossa 74-vuotiaana. Hän oli syntynyt Turussa 7. heinäkuuta 1945.

Lapsuutensa Kerko vietti Mikkelissä. Hän aloitti opiskelut Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa 1965. Vuonna 1968 hän perusti perheen Helsinkiin avioitumalla vaimonsa Kaarinan kanssa. Valtiotieteiden maisteriksi Kerko valmistui vuonna 1973. Perheeseen syntyi 1970-luvulla poika ja tytär.

Elämäntyönsä Kerko teki ensin lääkealalla Sandozilla myyntiedustajana ja Orionilla kenttäpäällikkönä. Varsinainen unelmapaikka hänelle oli myynnin ja johtamisen konsultointiyritys Mercuri International, jossa hän aloitti 1977 konsulttina ja eteni myöhemmin konsulttijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Kerko oli työlleen omistautunut ja aikaansaava. Hän oli esimerkillinen myynnin johtaja käynnistäen useita merkittäviä asiakkuuksia, jotka jatkuivat hänen johdollaan vuosikymmeniä. Suorana ja vahvana mutta samanaikaisesti lempeänä ja sympaattisena ihmisenä hän saavutti asiakkaiden sekä alaistensa luottamuksen.

Kerkon suurena intohimona oli myynnin merkityksen nostaminen Suomen yrityselämässä. Verbaalisesti lahjakkaana, vakuuttavana ja suoraviivaisena esiintyjänä hänen näkemyksiään myynnin ja johtamisen asiantuntijana kuultiin mielellään.

Esimiehenä Kerko oli vaativa, mutta hän antoi vapautta ja vastuuta, kun johdettava osoitti olevansa luottamuksen arvoinen toimimalla yrityksen tavoitteiden suuntaisesti.

Hänen aikanaan puhelin oli aktiivisessa käytössä. Päivittäisissä yhtey­denotoissa vaihdettiin lyhyesti mutta tehokkaasti niin kuulumiset kuin kokemukset päivän myyntitoimenpiteistä. Alaisiaan hän kannusti jatkuvasti yhä vaativampiin suorituksiin. Kerkolla oli merkittävä rooli Mercurin kasvussa myös rekrytoinnin kautta. Aikanaan hän onnistui löytämään yhtiöön useita huippuosaajia.

Ystävilleen Kari oli hauska seuraihminen. Huomaavaisen isännän kanssa oli mukava viettää aikaa. Hänen ilmiömäinen muistinsa tapahtumista vuosilukuineen ja nimineen ei jaksanut olla hämmästyttämättä hänen vieraitaan. Monesta työkaverista tuli ystävä myös työn ulkopuolella.

Vuonna 1998 Kari jäi pois työ­elämästä hoitamaan terveyttään. Hän rentoutui viettämällä aikaa lastensa ja lastenlastensa kanssa, veneilemällä Saimaalla ja saaristomerellä sekä lomailemalla ympäri maailmaa ja erityisesti Floridassa.

Perheelleen hän oli kannustava ja lämmin isä ja pappa. Saimaa oli Karille rakas paikka, ja viimeisinä elinvuosinaan hän ehti vielä järjestää itselleen ja läheisilleen kesäpaikan Ristiinasta Saimaan rannalta.

Jari ja Katja Kerko

Kim Mäki

Pasi Pyysiäinen

Kirjoittajat ovat Kari Kerkon lapset sekä pitkäaikaisia työtovereita.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet