Muistot    |   Muistokirjoitus

Petri Lindgren 1964–2020

Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Petri Lindgren kuoli 26. syyskuuta 2020 kotonaan Helsingissä äkilliseen sairauskohtaukseen.

Hän oli 56-vuotias, syntynyt Helsingissä 21. syyskuuta 1964.

Lindgren valmistui ylioppilaaksi Munkkivuoren lukiosta vuonna 1983 ja opiskeli sen jälkeen Hankenissa laskentatointa.

Vuonna 1993 hän perusti taloushallintoalan yrityksen Consista oy:n. Vuonna 2005 Consista laajentui ostamalla Paritilit oy:n. Yrityskaupan myötä se sai taloushallintoliiton myöntämän auktorisoinnin.

Lindgren oli vahva taloushallinnon osaaja. Hän kehitti aktiivisesti sekä Paritilit-brändin fran­chising-ketjua että taloushallinnon työkaluja asiakkaidensa käyttöön yhdessä ohjelmistotoimittajan kanssa.

Lindgren vaikutti voimakkaasti myös sukunsa yhtiöiden hallituksissa. Hän olisi halunnut nähdä näiden yhtiöiden kehittyvän ripeämmin vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, mutta tämä työ jäi kesken.

Lindgren oli Yhdistynyt Vanha Druid -veljeskunnan jäsen vuodesta 2000 alkaen. Hän osallistui useisiin loositapahtumiin sekä kotimaassa että ulkomailla mm. Ruotsissa ja Saksassa. Hän oli avulias henkilö, joka jaksoi välittää myös muiden viihtyvyydestä. Lindgren oli myös Suomalaisen Klubin ja Suomen Liikemiesyhdistyksen jäsen. Hän kuului äitinsä puolelta Svin­hufvudin sukuun ja toimi aktiivisesti sukuseurassa.

Muita Petrin harrastuksia olivat uppopallo, jota hän pelasi nuorempana SM-tasolla, sekä purjehtiminen, joka yhdessä ystävien kanssa oli hänelle suuri nautinto.

Vielä viimeisellä viikolla ennen kuolemaansa hän oli hankkinut veneen, tulevia kesiä silmällä pitäen. Mieli teki merelle.

Petri oli optimisti. Hän uskoi onnelliseen elämään ja katsoi koko ajan kohti tulevaa. Uuden asunnon hankinta ja keväällä perheeseen tullut koira Pepe olivat hänelle erityisen mieluisia.

Perhe – avopuoliso ja pojat – oli hänelle hyvin tärkeä.

Markku Kuula

Joonas Lindgren

Juuso Lindgren


Kirjoittajat ovat Petri Lindgrenin monivuotinen ystävä sekä hänen poikiaan.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet