Muistot    |   Muistokirjoitus

Marita Hytönen 1941-2020

Kädentaitaja, opettaja

Kädentaitaja, opettaja, kanssaihmisten auttaja ja luontoihminen Marita Hytönen kuoli Espoossa 23. joulukuuta 2020. Hän oli syntynyt Salossa 26. toukokuuta 1941.

Marita Hytönen oli käsillä tekemisen monitaituri. Hän toimi hopeaseppänä, ortopedisenä suutarina ja lasitaiteen ja lasitöiden monipuolisena osaajana ja opettajana. Hän oli myös kiinnostunut luonnon parantavasta voimasta ja kasveilla lääkitsemisestä ja parantamisesta. Hänen ystäväpiiriinsä kuului monta muutakin parantajaa.

Parannusmetodeista hän perehtyi healingiin, kinesiologiaan, vyöhyketerapiaan ja väreillä parantamiseen. Tästä oli iloa hänelle itselleen ja myös muille. Värien merkitys korostui hänelle muun muassa värilasien käytössä tilaustöissä ja omissa lasitöissä.

1960- ja 1970-luvuilla Hytönen toimi kulta- ja hopeaseppänä Westerbackin kultasepänliikkeessä. Sarjojakin hän teki kovien asuntolainojen aikaan kotonaan. Tämän kirjoittajakin osallistui apulaisena korusarjojen tekoon.

1970-luvun lopulla hän työskenteli kisällinä Punaisen Ristin Proteesipajalla ja 1980-luvulla ortopedisenä suutarina Invalidisäätiön Proteesipajalla. Sitten hän perusti Espoon Suutari -yrityksen Kauklahteen, jossa toiminta jatkui aina 2000-luvulle asti.

1990- ja 2000-luvuilla Hytönen piti myös lukemattomia lasikursseja, joilla hän opetti ja jakoi tietoaan auliisti myös lasin käsittelystä.

Marita Hytönen rakasti eläimiä. Kotieläimistä koirat olivat hänelle rakkaimpia. Terassilla lintulauta oli aina täynnä pähkinöitä, joten oravatkin tykkäsivät asua lähistöllä. Eläinrakkaudesta kertoo paljon Somerolla otettu kuva, jossa nelivuotiaan Maritan hartioilla on orava ja hänen vieressään seisoo pässi.

Kasvit olivat Hytöselle toinen todella rakas asia. Hyöty -ja koristekasvit olivat kaikki yhtä tärkeitä ja täyttivät pihapiirit. Hän myös uutti monia kasveja luonnon lääkkeiksi, ja parhaimmillaan kotona kasvoikin satoja huonekasveja.

Marita Hytönen oli rakastava äiti, isoäiti ja puoliso miehelleen Raimolle.

Hän oli myös hyvä ja läheinen ystävä monelle ja auttoi auliisti kanssaihmisiään.

Hän rakasti kauneutta.

Petri Hytönen 

Kirjoittaja on Marita Hytösen poika.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet