Muistot    |   Muistokirjoitus

Raimo Laine 1936–2020

Ekonomi

Ekonomi, KHT Raimo Olavi Laine kuoli Helsingissä 10. joulukuuta 2020 pitkäaikaisen sairauden heikentämänä. Hän oli 84-vuotias, syntynyt Helsingissä 25. huhtikuuta 1936.

Laine syntyi kolmilapsisen perheen esikoisena ja vietti nuoruutensa Helsingin Kurvissa, jossa hän omaksui stadin slangin ja kunnioitti stadilaisuuttaan. Hän oli luonteeltaan seurallinen, huomaavainen ja luottamusta herättävä.

Laine kirjoitti ylioppilaaksi Helsingin kaksoisyhteislyseosta 1956 ja suoritti asevelvollisuutensa 1957 Lappeenrannassa ja reserviupseerikoulun Haminassa. Sotilasarvoltaan hän oli vänrikki.

Laine ymmärsi jo varhain elinikäisen opiskelun merkityksen ja kehitti itseään koko työuransa ajan; merkonomi 1958, ekonomi 1962, KHT-tilintarkastaja 1981 sekä täydensi ammattitaitoaan yliopistossa laskentatoimen ja oikeustieteen opinnoilla. Erityisen ylpeä hän oli 1984 suoritetusta rannikkolaivurin arvosta.

Laine toimi monissa laskentatoimen tehtävissä jo opiskeluaikana, kunnes 1964 siirtyi Osuuskassojen Keskusliittoon yritystutkijaksi. Koulutus ja kokemus joutuivat koetukselle 1970-luvulla hänen toimiessaan toimitusjohtajana ja yrityssaneeraajana Alavuden tehdas oy:ssä ja Harju-Suksi oy:ssä. Tämän jälkeen hän palasi Osuuspankkien Keskusliittoon, jossa toimi jaostopäällikkönä ja riskienhallinnan erityistehtävissä eläkkeelle siirtymiseen 1996 saakka.

Laine ehti toimimaan päätyönsä ohessa monissa eri luottamustehtävissä ja järjestötoiminnassa: Alavuden kunnan elinkeinolautakunnassa ja kuntasuunnittelutoimikunnassa, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin, Teräsrakenneyhdistys ry:n ja Urheiluvälinevalmistajat ry:n hallituksissa, Helsingin Ekonomit ry:ssä, Luottomiehet ry:ssä, KHT-yhdistys ry:ssä sekä Rotareissa, jossa hän oli jäsenenä neljällä eri vuosikymmenellä.

Laine oli ahkera pilkki- ja onkimies pikkupojasta lähtien ja harrasti myös melontaa ja veneilyä. Eläkkeelle jäätyään hän vietti paljon aikaansa harrastustensa parissa ja puksutteli kaverinsa kanssa veneellä Helsingin edustalla. Hänet nähtiin usein pilkillä ja kalassa Lauttasaaren ympäristössä.

Raimon ja Hilkka-puolison yhteinen harrastus oli matkustaminen, kunnes 54 vuotta kestänyt avioliitto päättyi Hilkan kuolemaan 2011. Tämän jälkeen Raimo muutti Meilahteen palvelutaloon, jossa viihtyi kuolemaansa asti.

Pirjo Virtanen

Risto O. Laine

Kirjoittajat ovat Raimo Laineen tytär ja veli.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet