Muistot    |   Muistokirjoitus

Matti Vimpari 1944–2021

Toimittaja

Toimittaja Matti Juhani Vimpari kuoli Helsingissä 22. tammikuuta 2021. Hän oli 76-vuotias, syntynyt Kajaanissa 4. huhtikuuta 1944.

Vimpari kirjoitti ylioppilaaksi Kajaanin lyseosta 1963 ja suoritti sen jälkeen yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa pääaineenaan lehdistö- ja tiedotusoppi. Valmistuttuaan hän toimi Turun ylioppilaslehden päätoimittajana 1969–1970.

Kesällä 1970 hän sai lomallaan kuulla STT:n uutisista, että oli saanut potkut tästä toimestaan. Erottamiseen lienee poliittisten erimielisyyksien lisäksi vaikuttanut Vimparin temperamenttinen luonne. Tapahtuma ylitti kansallisen uutiskynnyksen, ja M. A. Numminen sekä Rauli ”Badding” Somerjoki levyttivät Nummisen ja Jarkko Laineen tekemän kappaleen Pilkkalaulu Vimparin erottajista.

Vimpari oli liittynyt Sdp:hen vuonna 1969 ja työskenteli myöhemmin muun muassa Suomen Sosiaalidemokraatti -lehden toimittajana ja ministeri Ahti Fredrikssonin poliittisena sihteerinä. Tiedottajan uraa hän loi sittemmin Eka-yhtymän tiedotuspäällikkönä. Työuransa hän päätti Kuopiossa ilmestyneen sosiaalidemokraattisen Valpas-lehden päätoimittajana ja toimitusjohtajana.

Vuonna 1983 Vimpari oli ­ideoimassa Vuoden Matti -nimitystä ja perustamassa Kansallista Matinpäivän toimikuntaa, joka on siitä lähtien vuosittain suonut tämän kunnianosoituksen jollekulle ansioituneelle Matille.

Vimpari oli tuottelias kirjoittaja sekä myös verbaalisesti lahjakas puhuja ja väsymätön väittelijä.

Hän oli vieraanvarainen isäntä, kertoi mielellään tarinoita, lauloi kuuluvasti ja oli usein seurueen keskipiste. Hän oli myös omalaatuinen keksijäluonne ja mielenkiintoisten esineiden keräilijä.

Matti ehti elämänsä aikana kiertää maailmaa ja vierailla kymmenissä eri maissa. Hän rakasti suuresti vaimoaan Kaarinaa, jonka kanssa hän matkusteli ja vietti talvisin paljon aikaa Espanjassa.

Matti oli nautiskelija, joka rakasti uusia maisemia, pitkiä kävelyretkiä, hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Hän oli persoona, joka jäi kaikkien hänet tunteneiden mieleen.

Reeta Vimpari

Matti Poijärvi

Kirjoittajat ovat Matti Vimparin tytär ja pitkäaikainen ystävä.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet