Muistot    |   Muistokirjoitus

Aarno Miettinen 1935–2020

Ekonomi

Ekonomi Aarno Miettinen kuoli Uudessakaupungissa 5. syyskuuta 2020. Hän oli 85-vuotias, syntynyt Tammisaaressa 28. huhtikuuta 1935.

Luonteeltaan melko härkäpäinen mutta hyvin kiltti Miettinen oli nuoruudessaan ja myöhemminkin urheilullinen, hän harrasti tennistä lähes 60-vuotiaaksi asti. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Lappeenrannan lyseosta 1954. Opiskeltuaan Helsingin kauppakor­keassa ekonomiksi 1958 hän suoritti asevelvollisuutensa rakuunajoukoissa ja RUK:ssa kurssilla 101.

Miettisen varsinainen työura alkoi Paraisten Kalkissa Lappeenrannassa vuonna 1960 laskentapuolella. Vuonna 1962 hän siirtyi Rauma-Repolan kone­pajaryhmän konttoripäälliköksi Poriin. Toiminta konepaja­ryhmässä oli ennakkoluulotonta ja reipasta. Vuonna 1966 hän siirtyi Uudenkaupungin telakan hallintojohtajaksi.

Asiakkaita oli sekä lännestä että idästä. Laivan luovutuksen yhteydessä oli tapana avata samppanjapullo, ja hallintojohtajan huoneessa katon pinkopahvissa riitti korkinreikiä todisteeksi telakan ahkeruudesta.

Ruotsia äidinkielenään puhuvalla Miettisellä oli äitinsä puolelta ahvenanmaalaiset sukujuuret, ja hän piti kovasti tehtävistään, joihin liittyi yhteydenpitoa telakan ahvenanmaalaiseen omistajavarustamoon. Uransa eräänä kohokohtana hän piti osuuttaan 81-vuotiaan Uudenkaupungin telakan myymisessä Rauma-Repolalle 1973.

Samalla Miettinen siirtyi ­uudestaan Rauma-Repolan palvelukseen Raumalle edeten telakka- ja meriteollisuusryhmän talousjohtajaksi.

Eläkkeelle Aarno siirtyi 1995 heti ehtojen salliessa. Reipas puuhailu saaristomökillä ja tasokkaan kirjallisuuden luku ja lehdistön seuranta jatkuivat viimeiseen kesään asti. Veneily kesäisessä saaristossa oli ollut koko perheen harrastus jo kymmenen vuoden ajan.

Aarnon lähipiiriin kuuluivat puoliso, kaksi poikaa, neljä lastenlasta ja kaksi lapsenlapsenlasta.

Joonas Miettinen

Kirjoittaja on Aarno Miettisen poika.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet