Muistot    |   Muistokirjoitus

Päivi Ojala-Tamminen 1943–2021

Lääkäri

Lääkäri Päivi Ojala-Tamminen (ent. Ylikoski, o.s. Liikkanen) kuoli Riihimäellä 23. tammikuuta 2021. Hän oli 77-vuotias, syntynyt Helsingissä 16. syyskuuta 1943.

Ojala-Tamminen opiskeli Sibelius-Akatemiassa sellon- ja pianonsoittoa sekä Helsingin yli­opistossa musiikkitiedettä ja eläinlääketiedettä. Eläinlääkäriksi valmistuttuaan hän jatkoi opintojaan lääketieteellisessä tiedekunnassa ja valmistui lääketieteen lisensiaatiksi 1970-luvulla.

Ojala-Tamminen teki pitkän työuran työterveyslääkärinä Valtion työterveysasemalla ja Valtion rautateiden palveluksessa erityisalueenaan henkilöstön kuntoutukseen ja työkyvyn ylläpitämiseen liittyvät tehtävät. Hänellä oli myös yleislääkärin vastaanotto lääkäriasema Pinsetissä ja myöhemmin lääkäriasema Tumassa Riihimäellä.

Ojala-Tamminen oli kiinnostunut potilaistaan ihmisinä. Hän halusi pysyä ammatissaan ajan tasalla ja puhui usein tietojen päivittämisestä ja lääketieteen kansantajuistamisesta.

Hyvän lääkärin teki hänen mukaansa ennen kaikkea kyky olla läsnä, ottaa jokainen potilas lämmöllä vastaan ja hoitaa tätä kokonaisvaltaisesti. Ojala-Tammisella oli aina aikaa myös niille lähimmäisille, jotka olivat elämän korttipelissä saaneet ”huonommat kortit”.

Ojala-Tamminen teki myös vapaaehtoistyötä. Hän oli mukana perustamassa 1982 Kuntoutus-, koulutus- ja asuntosäätiötä, joka rakennutti RAY:n, Valtion asuntorahaston ja yksityisten lahjoitusten tuella huolenpitokylän vajaakuntoisille, vanhuksille ja syrjäytyneille. Rakennus sijaitsee Heinävedellä, lähellä Valamon luostaria, joka oli Päiville merkityksellinen paikka.

Päivi oli mukana 1990-luvulla myös Villa Inkeri ry:n hankkeessa, jossa rakennettiin inkerinsuomalaisten palvelutaloa Kikkeriin, Venäjälle RAY:n ja yksityisten lahjoitusten tuella.

Päiville tärkeää olivat kaikki kauniit asiat: taide, antiikki ja sisustaminen. Hän oli herkkä, rohkea ja viisas kaunosielu, joka eli merkityksellisen ja monipuolisen elämän. Hänen lähipiiriinsä kuuluivat tyttäret ja lapsenlapset.

Raija Juvonen

Kirjoittaja on Päivi Ojala-Tammisen pitkäaikainen ystävä.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet