Muistot    |   Muistokirjoitus

Eija Loukoila 1951–2021

Ekonomi, kunnallispoliitikko

Ekonomi Eija Loukoila kuoli Helsingissä 16. tammikuuta 2021. Hän oli 69-vuotias, syntynyt Oulussa 16. kesäkuuta 1951.

Loukoila kasvoi työläiskodissa äitinsä ja sisarensa kanssa. Vuonna 1971 hän muutti Helsinkiin ja aloitti opinnot kauppakorkeakoulussa valmistuen ekonomiksi.

Valmistumisensa jälkeen Loukoila työskenteli muun muassa Näkövammaisten liitossa ja CP-liitossa ja teki sitten pitkän työ­uran markkinoinnin parissa mainostoimisto Viherjuuressa sekä mediatoimisto Dagmarissa.

Viimeiset työvuotensa hän toimi yksityisyrittäjänä toteuttaen tutkimuksia asiakasyrityksilleen. Hän oli myös pidetty markkinoinnin kouluttaja.

Helsinkiin muutettuaan Loukoila asui Vuosaaressa kuolemaansa saakka.

Vuosaaresta tuli hänelle tärkeä ympäristö. Sen luontokohteiden puolesta hän puhui loppuun asti. Loukoila oli mukana Vuosaariseuran toiminnassa, seuran puheenjohtajana hän toimi 1999–2002. Kaupungin kanssa neuvottelevassa Vuosaari-toimikunnassa Loukoila oli jäsenenä aina tähän päivään asti.

Loukoila oli vasemmistoliiton edustajana lautakunnissa, varavaltuutettuna ja valtuutettuna yhteensä 20 vuotta vuoteen 2017 saakka. Hänen lempilapsensa oli kaupunkisuunnittelulautakunta, jossa hän istui neljä kautta.

Kunnallispolitiikassa Loukoila halusi edistää Vuosaaren ja koko Helsingin asukkaiden hyvinvointia ja oikeudenmukaista kohtelua sekä järkevää rakentamista ja luontokohteiden säilyttämistä.

Edustustehtävissä hän koki tärkeäksi nimenomaan asukkaiden kuuntelemisen ja heidän puolestaan puhumisen.

Vuosaaren asioiden edistäminen huomioitiin myös yhdistyksissä: Loukoila valittiin Vuoden vuosaarelaiseksi vuonna 2003 ja Vuosaaren Vuokoksi vuonna 2014.

Aktiivisten vuosien aikana Loukoila ehti olla mukana myös Vuosaaren urheilutalon ja Helsingin yrittäjien hallituksessa, taloyhtiönsä toiminnassa sekä käräjäoikeuden lautamiehenä vain muutamia mainitaksemme.

Eläkkeelle jäädessään hän ei hakeutunut enää kunnallispolitiikkaan, vaikka toimikin edelleen erilaisissa työryhmissä. Hän osallistui aktiivisesti eläkeläisyhdistyksen ja Lions Club Soihtujen toimintaan ja huolehti Vuosaaren markkinoiden järjestämisestä.

Vapaa-ajalla Eija nautti matkustelusta, luonnossa liikkumisesta, kasvimaan hoidosta ja läheisten seurasta. Hänellä oli kaksi lasta ja avioliiton kautta kaksi bonuslasta sekä yhteensä viisi lastenlasta.

Kulttuurista nauttiva Eija kävi teatterissa, konserteissa ja näyttelyissä ystäviensä ja lastensa kanssa. Lapissa Salla muodostui Eijalle tärkeäksi paikaksi, ja hän vietti siellä vuosittain useamman viikon nauttimassa tuntureista ja ruskasta syysaikaan.

Eija muistetaan hyvänä keskustelukumppanina, jonka kanssa pystyi sopimaan yhteisistä asioista yli puoluerajojen.

Hän oli aina valmis auttamaan ystäviään ja huolehti yhteisistä asioista. Eijalla oli suuri sosiaalinen sydän.

Tiina Rämet

Anne Koski

Kirjoittajat ovat Eija Loukoilan lapsia.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet