Muistot    |   Muistokirjoitus

Leif Juslin 1949-2021

Offsetpainaja

Offsetpainaja Leif Erik Juslin kuoli 2. huhtikuuta 2021 Espoossa lyhyen sairaalajakson päätteeksi. Hän oli syntynyt Helsingissä 8. kesäkuuta 1949.

Juslin asui nuoruudessaan Sipoossa, jossa hän kävi ruotsinkielisen peruskoulun. Hän kouluttautui Helsingissä offsetpainon erikoisosaajaksi ja taitavaksi ja tarkaksi painajaksi.

Uransa Juslin aloitti Espoossa Tilgmannilla, ja siirtyi myöhemmin Helsinkiin Painopirttiin, jossa hän työskenteli eläkeikäänsä saakka. Hän oli asiakkaidensa keskuudessa hyvin pidetty, eikä vähiten tarkan värisilmänsä takia.

Juslin tapasi vaimonsa Tertun Sipoossa asuessaan ja he menivät naimisiin vuonna 1968. Ensimmäiset vuodet he asuivat Sipoossa ja Järvenpäässä, mutta asettuivat töiden perässä Espooseen. Perheeseen syntyi kaksi tytärtä.

Heille kertyi jo nuoruudessa yhteisiä pitkäaikaisia ystäviä, ja aikaa vietettiin usein perheiden kesken. Näiltä ajoilta on peräisin myös kutsumanimi, Jussi, josta monet hänet paremmin tunnistavatkin. Espoossa heille muodostui lämminhenkinen naapuriverkosto ja lukuisat tempaukset sekä yhteiset lomat heidän kanssaan virkistivät arkea.

Sammatin kesäpaikasta tuli tärkeä henkireikä pääkaupunkiseudun työn ja asumisen vastapainoksi.

Juslin oli taitava käsistään ja hän nikkaroi ja remontoi niin kotona kuin mökilläkin. Eläkkeelle jääminen mahdollisti pidemmän mökillä oloajan sekä isommat projektit, joiden parissa hän viihtyi hyvin.

Juslin taisi myös ruoanlaiton ja piti leipomisesta, ja vapaapäivinä syntyivätkin erinomaiset erikoisruoat.

Lapsenlapsia syntyi neljä ja tärkeäksi muodostui myös tyttären kultainennoutaja koira, Elli. Sekä lapsenlapsilla että Ellillä oli lomilla odotettu paikka isovanhempien mökillä ja heille muodostui lämpimät ja välittömät välit.

Leif Juslinille niin vaimo Tepa, kuin lapset ja lapsenlapset olivat erityisen tärkeitä. Lapsenlapsien erityinen herkku oli mufan spagettikastike, eikä sitä vielä kukaan ole pystynyt ylittämään.

Juslinin kiinnostus popmusiikkiin oli lasten ja nuorten mieleen. Myös lukuisat soittolaitteet olivat aina ajanmukaiset.

Niin ikään hänen kiinnostuksensa luontoon tarttui myös lapsiin ja lapsenlapsiin. Monivuotinen akvaarioharrastus väistyi vasta mökkeilykauden pidentyessä.

Leif tai pikemminkin Jussi, oli pidetty ja luotettava aviopuoliso, isä, ystävä, naapuri ja mufa (isoisä).

Terttu Pitkänen-Juslin 

Tanja Juslin 

Sini Juslin 

Kirjoittajat ovat Leif Juslinin puoliso ja tyttäret.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet