Muistot    |   Muistokirjoitus

Simo Hiekkalinna 1941–2021

Everstiluutnantti

Everstiluutnantti Simo Kalervo Hiekkalinna kuoli Vantaalla 2. huhtikuuta 2021.

Hän oli 79-vuotias, syntynyt Suomussalmella 13. joulukuuta 1941 sotilasperheeseen. Perhe asettui Kajaaniin 1957.

Hiekkalinna valmistui ylioppilaaksi Kajaanin lyseosta ja suuntasi sotilasuralle ja valmistui luutnantiksi vuonna 1967. Hän teki pitkän työuran Kainuun Prikaatissa, ja ura vei koulutustehtävistä esikuntatehtäviin.

Hiekkalinna uskoi jatkuvaan oppimiseen ja kehitti ammattitaitoaan tietoisesti ja ahkerasti. Vuonna 1990 hän siirtyi Helsinkiin Pääesikuntaan. Hän oli ­oikeudenmukainen, puolueeton ja tasapuolisuutta arvostava mies. Isänmaalliset arvot olivat ohjenuorana hänen elämässään.

Virassa ollessaan hän toimi myös sotaoikeuden ja raastu­vanoikeuden jäsenenä. Hän jäi eläkkeelle everstiluutnantin virasta 1997.

Työvuosinaan Hiekkalinna ­toimi monissa luottamustehtävissä: Kajaanin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa sekä vero- ja tutkijalautakunnassa. Hän oli myös Kajaanin Rotaryklubin jäsen.

Taloyhtiöiden isännöitsijän toimet tulivat tutuiksi niin Kajaanissa kuin Vantaalla. Hän oli hyvin pidetty ja häneen luotettiin. Sotilaallisella jämptiydellä, jokaista kunnioittavalla asenteella ja suoraselkäisellä otteella asiat hoituivat.

Eläkkeelle jäätyään Hiekkalinna jatkoi aktiivista yhteiskunnallista osallistumista ja tärkeäksi tuli senioritoiminta. Hän oli toiminnan ihminen ja pyrki aina vaikuttamaan tärkeiksi katsomiensa asioiden hyväksi. Hän toimi Vantaan Vanhusneuvoston puheenjohtajana vuosina 2005– 2012, jonka jälkeen varapuheenjohtajana. Hän kuului Länsi-Vantaan Kansalliset seniorit ry:n hallitukseen ja toimi sen puheenjohtajana 2003–2008.

Hän oli mukana myös Uudenmaan Kansallisen Senioripiirin toiminnassa ja toimi puheenjohtajana sekä muissa luottamustehtävissä vuodesta 2011. Hänet kutsuttiin yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi 2019. Hiekkalinna oli myös Kansallisen Senioriliiton liittovaltuuston jäsen.

Hänet palkittiin toiminnastaan kultaisella ansiomerkillä. Hän toimi myös arvostettuna ja pidettynä jäsenenä LC Vantaa /Etelässä sekä Vantaan Killassa.

Kajaanissa nuorena miehenä Hiekkalinna tapasi tulevan vaimonsa Maijaliisan. Ensitapaamisesta lähtien he pitivät yhtä ja saivat elää yhdessä hyvät 56 vuotta. He saivat kaksi lasta, Pekan ja Sirpan.

Perhe asui Kajaanissa, ja lasten lähdettyä maailmalle myös Simo ja Maijaliisa muuttivat Helsinkiin. Eläköidyttyään he kotiutuivat Vantaalle, lähelle lapsia ja lastenlapsia.

Perhe ja lapset sekä lapsenlapset, neljä poikaa, olivat Hiekkalinnalle erityisen tärkeät ja rakkaat. Lapsenlapset saivat viettää monta lämmintä kesää ukin ja mummin kanssa asuntovaunulla Hirvensalmella. Ukilla riitti aina aikaa pojille.

Hiekkalinna oli puolisona, isänä ja ukkina lämmin, lempeä ja aina valmis auttamaan.

Sirpa Tuomainen

Pekka Hiekkalinna

Kirjoittajat ovat Simo Hiekkalinnan lapset.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet