Seppo Kettunen 1965–2021 - Muistot | HS.fi

Seppo Kettunen 1965–2021

Lääkäri

Seppo Kettunen

16.12.2021 2:00

Lääkäri Seppo Kettunen kuoli Terhokodissa Helsingissä 9. marraskuuta 2021.

Hän oli 56-vuotias, syntynyt Hämeenlinnassa 19. toukokuuta 1965.

Kettunen eli lapsuutensa Hämeenlinnassa. Hänen isänsä oli rakennusmestari, ja häneltä Kettunen oppi monet käytännön taidot, jotka olivat hänelle mieluisia.

Valmistuttuaan lääkäriksi Helsingin yliopistosta Kettunen suuntautui työterveyshuoltoon. Hän suoritti työterveyshuollon erikoislääkäritutkinnon 2000 ja työskenteli Elisan johtavana työterveyslääkärinä 2000–2004. Päätyönsä ohella hän toimi sivutoimisena asiantuntijalääkärinä ensin Kelassa ja keväästä 2001 lähtien Ilmarisessa.

Vakuutuslääketieteen erityispätevyyden Kettunen sai vuonna 2003, ja hänet valittiin Ilmarisen ylilääkärin tehtävään vuonna 2004. Kettunen työskenteli Ilmarisessa lähes 20 vuotta: ensin asiantuntijalääkärinä, sitten ylilääkärinä vuosina 2004–2018 ja sen jälkeen apulaisylilääkärinä.

Kettunen oli Uudenmaan työterveyslääkäriyhdistyksen hallituksessa 1998–2001 ja Suomen Vakuutuslääkärien yhdistyksen hallituksessa 2007–2015, joista viimeiset neljä vuotta yhdistyksen puheenjohtajana.

Kettunen kuului myös Helsingin Suomalaiseen Klubiin ja Rotareihin. Hän oli kiinnostunut yritysmaailmasta ja suoritti eMBA-tutkinnon.

Kettusella oli hyvät sosiaaliset taidot ja huumorintaju. Ilmarisen epävirallisen jalkapallokerhon mukana hän teki monet reissut jalkapallo-otteluihin eri puolille Eurooppaa, ja porukka kokoontui kesäisin myös mökkeilyn merkeissä.

Nuorena Kettunen harrasti kilpaurheilua pikajuoksijana. Urheilu muuttui lääketieteen opintojen myötä elämän mittaiseksi kuntoliikuntaharrastukseksi. Kettunen solmi avioliiton opiskelujen loppuvaiheessa, ja perheeseen syntyi tytär ja poika.

Kettusen ja lasten äidin tiet erosivat, mutta Seppo löysi rinnalleen elämäntoveriksi Päivin, jonka lapset ja lapsenlapset olivat läheisiä ja rakkaita myös Sepolle.

Seposta tuli vaari, kun tyttären perheeseen syntyi lapsi. Seppo puhui perheestään ja läheisistään aina kauniisti, arvostavasti ja lämmöllä.

Seppo ja Päivi viettivät vapaa-aikaansa Kotkan edustalla olevassa Kuutsalon saaressa. Myös veneily oli viime vuosien tärkeä harrastus.

Seppo poistui keskuudestamme suhteellisen nuorena, mutta ehti silti kokea laajan elämänkaaren: hän oli urheileva nuori, valmistui vaativaan ammattiin, työskenteli vastuullisissa tehtävissä, näki lastensa varttuvan aikuisuuteen ja ehti kokea isovanhemmuuden.

Muistamme Sepon hyväntuulisena ja positiivisena työtoverina, joka kertoi mukavia tarinoita ja opasti auliisti, jos häneltä kysyi apua tai neuvoja.

Maija Haanpää

Kari Mäkelä

Kirjoittajat ovat Seppo Kettusen kollegoita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset