Rita Pringle 1941-2021

Kielitieteilijä

Rita Pringle

27.3. 2:00

Kielitieteilijä ja kirjailija Rita Pringle kuoli 3. joulukuuta 2021 Helsingissä. Hän oli syntynyt 19. toukokuuta Sulingenissa, Saksassa.

Pringle toimi monta vuotta modernien kielien opettajana aikuisopetuksen oppilaitoksissa Helsingissä ja eteläisessä Suomessa.

Hän saapui Suomeen vuonna 1987 silloisen aviomiehensä Robert Pringlen kanssa, joka oli vanhempi tutkija YK:n kehitystaloustieteen tutkimuslaitoksessa Unu-Widerissä. Myöhemmin Rita Pringle asettui pysyvästi asumaan Helsinkiin.

Toimiessaan tutkijana Lontoon lingvistiikan instituutissa Pringle opetti poikkeuksellisen laajaa kirjoa kieliä, ei ainoastaan hänen äidinkieltään saksaa, vaan myös ranskaa, englantia ja espanjaa, sekä jopa kiinan alkeita. Jonkin aikaa hän oli tiettävästi ainoa saatavilla oleva kiinan opettaja Helsingin seudulla.

Pringle piti kursseja Helsingin yliopiston kielikeskuksessa, Hankenilla, sekä aikuisoppilaitoksissa Järvenpäässä, Espoossa ja Keravalla. Lisäksi hän opetti kieliä monissa yrityksissä kuten Outokummulla, SH Trade Oy:llä, Aventis Pharma Sanofilla sekä EF, Education Firstillä Tukholmassa.

Pringle kirjoitti myös kirjan, Rue Cujas, joka kertoi nuoren naisen elämästä Pariisissa 1970-luvulla. Hänen matkakertomuksensa löytyvät hänen kotisivuiltaan.

Robert Pringle

Kirjoittaja on Rita Pringlen aviopuoliso.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset