Samuli Saarinen 1980–2022

Sovelluskehittäjä

Samuli Saarinen

23.3. 2:00

Sovelluskehittäjä Samuli Saarinen kuoli äkillisesti kotonaan Helsingissä 7. maaliskuuta 2022.

Hän oli 41-vuotias, syntynyt Helsingissä 22. lokakuuta 1980.

Saarinen oli kaikkien hänen kanssaan Futuricella ja Sanomilla töitä tehneiden syvästi kunnioittama ammattilainen ja läheisimpien työtovereiden arvostama, lämminhenkinen ja luotettava ystävä.

Ei ole liioittelua sanoa, että ilman Saarisen panosta Futurice ei olisi sellainen kuin se nykyään on. Hän vaikutti pitkän uransa aikana moniin kollegoihin ja näytteli ratkaisevaa roolia lukuisissa projekteissa.

Jälkimmäisestä on vedenpitävät todisteet. Yhtiössä rakennettiin aikoinaan Project Oracle -niminen sovellus, joka ennusti projektin menestymisen mahdollisuudet ja analysoi, mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Käytetyn algoritmin mukaan luotettavin menestystekijä oli Samuli Saarinen.

Saarinen kehitti vuodesta 2011 lähtien mobiilisovelluksia ensin Helsingin Sanomille ja sen jälkeen Ilta-Sanomille. Hän aloitti tekemällä uutissovelluksia Nokian Symbianˆ3- ja Meego-puhelimille. Kun Nokia aloitti yhteistyön Microsoftin kanssa, oli Saarinen alusta lähtien mukana rakentamassa Ilta-Sanomien sovelluksia Nokian Windows Phone -puhelimille.

Pisimpään Saarinen ehti kehittää Ilta-Sanomien Android-sovelluksia, jotka ovat isolla osalla suomalaisista päivittäisessä käytössä. Viime töikseen Saarinen oli mukana uudistamassa IS Supersään suosittua sääsovellusta.

Paavo Punkari

Nicklas Koski

Kirjoittajat ovat Samuli Saarisen kollegoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset