Kirsi Cohen 1941–2021

Lastentarhanopettaja

Kirsi Cohen

15.5. 2:00

Lastentarhanopettaja Kirsi Aulikki Cohen (o.s. Helkiö) kuoli 28. marraskuuta 2021 Yhdysvallloissa, Pohjois-Carolinan Franklinissa. Hän oli 80-vuotias, syntynyt Myllykoskella 20. heinäkuuta 1941.

Lukion jälkeen Cohen opiskeli lastentarhanopettajaksi Jyväskylässä. 29-vuotiaana hänet hyväksyttiin vaihto-ohjelmaan, ja hän matkusti laivalla New Yorkiin, jossa hän toimi lastentarhanopettajana Queensissa.

Uudenvuodenaaton juhlissa Manhattanilla Kirsi Helkiö tapasi asianajaja Marshall Cohenin, tulevan aviomiehensä. Heidän tyttärensä Auli syntyi Lynchburgissa, Virginiassa. Kaksi vuotta myöhemmin heidän poikansa Kari syntyi Floridassa, missä Kirsi eli suuren osan aikuisiästään. Perheenäidin elämä oli vilkasta ja kiireistä.

Lasten kasvettua Kirsi Cohen palasi ammattiinsa lastenhoitajaksi. Eläkkeelle jäätyään hän muutti Pohjois-Carolinaan tyttärensä, tyttärentyttärensä ja vävynsä lähelle.

Kirsin hyvin sosiaalinen luonne muistetaan laajalti. Hänen välitön naurunsa ja lämmin ystävällisyytensä toivat hänelle paljon ystäviä sekä uudessa kotimaassa että Suomessa. Hän teki kymmeniä matkoja Suomeen tapaamaan perhettä, sukua ja ystäviä sekä otti vastaan suomalaisia vieraita Yhdysvalloissa.

Kirsi oli taitava kokki. Tennistä hän pelasi kilpatasollakin ja nautti muutenkin liikunnallisesta elämäntyylistä sekä ulkoilusta rannoilla ja ulkoilmassa.

Kirsin lähipiiriin kuuluivat tytär Auli ja puolisonsa Tim, poika Kari ja puolisonsa Lauren, tyttärentytär Ella, pojanpoika Audie, entinen puoliso Marshall sekä Kirsin sisaret Hilpi ja Irma perheineen.

Hanna Lindy

Juha Lindy

Auli Cohen Fisk

Kirjoittajat ovat Kirsi Cohenin sisarentytär ja hänen aviomiehensä sekä tytär.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset