Seppo Hannula 1933–2022

Opetusneuvos

Seppo Hannula

1.9. 2:00

Opetusneuvos Seppo Hannula kuoli pitkällisen ja vaikean sairauden murtamana Roinilan hoitokodissa Kuopiossa 23. elokuuta 2022 täytettyään vasta 89 vuotta.

Hannula syntyi 7. elokuuta 1933 Kuusankoskella Kymenlaaksossa, opiskeli historiaa Helsingin yliopistossa ja teki lehtorin sekä tietokirjailijan uransa lähes kokonaan Kuopiossa.

Seppo Hannula muistetaan poikkeuksellisen tuotteliaana tietokirjailijana, jonka teosten lukumäärä ylitti 100. Hän kirjoitti runsaasti lukion ja keskiasteen historian ja yhteiskuntaopin oppikirjoja sekä historiikkeja. Kirjoja painettiin yli miljoona kappaletta. Hän oli myös paneutunut valokuvaaja.

Koti ja kesämökki täyttyivät kirjoista, koska Hannula kirjoitti kirja-arvostelua useampaan sanomalehteen.

Hannula oli aikanaan aktiivinen Akavassa ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:ssa sekä kunnallispolitiikassa ja vaikuttamisessa.

Seppo Hannulalle oli rakasta kesämökki Jänissalossa, Suvasveden ison selän rannalla. Hän osti tontin vuonna 1965 ja rakensi sinne mökin, jota laajensi monesti. Mökki paloi 12 vuotta sitten ja paikalle nousi iso kelosta tehty huvila.

Kotitarvekalastus oli myös tärkeä harrastus, varsinkin muikun ja siian kutupyynti. Kalat sekä metsän marjat ja sienet olivat tärkeitä, kalat kaikkein tärkeimpiä.

Seppo oli kulttuurin ystävä ja suurkuluttaja. Lisäksi hän oli kulinaristi.

Hänellä oli paljon hyviä ja läheisiä ystäviä sekä tuttuja elämän varrelta. On surullista, että monelle ikätoverille tuli kutsu lähteä jo paljon aikaisemmin.

Seppo eli koko elämänsä sotaa ja sodan jälkeistä pula-aikaa sekä viimeisten elinvuosien sairastelua lukuun ottamatta itsensä näköistä elämää, nauttien joka päivästä.

Lämminsydämisen, sivistyneen, ahkeran, lahjakkaan ja työteliään Sepon lähipiiriin kuuluivat oma poika sekä neljä lapsenlasta.

Antti Hannula

Kirjoittaja on Seppo Hannulan poika.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset