Kauko Korpela 1931–2022

Myyntipäällikkö

Kauko Korpela

27.10. 2:00

Myyntipäällikkö Kauko Korpela kuoli 23. elokuuta 2022 Helsingissä. Hän oli 91-vuotias, syntynyt Kymissä 19. toukokuuta 1931.

Korpelan urheilu-ura alkoi Helsingissä Käpylän Urheiluveikkojen (KUV) korttelipallosarjoissa ja sitten C-junioreissa KUV:n paidassa. Vuonna 1939 sarjat ja seuratoiminnat keskeytyivät ymmärrettävistä syistä. Pelit ja urheilut jatkuivat kuitenkin omin neuvoin Käpylän pienellä kentällä.

Korpela pärjäsi oppikoulujen urheilukisoissa monissa lajeissa ja sai kutsun Helsingin Kisa-Veikkoihin, pääsi huippu-urheilun maailmaan ja löysi sieltä harjoitusideoita. 17-vuotiaana Korpela voittikin Suomen mestaruudet pituushypyssä, aitajuoksussa ja jääpallossa.

Korpela valittiin sekä lempilajissaan jääpallossa että maahockeyssa ja jalkapallossa Suomen maajoukkueisiin. Poikkeuksellinen lahjakkuus, tietous omasta osaamisesta ja siitä syntynyt nöyryys tekivät hänestä joukkueiden henkisen selkärangan ja pelien johtajan. Korpela palkittiinkin ansioistaan Palloliiton kultaisella ansiomerkillä.

Hän osasi elää hetkessä: avausmaali 1–1-ottelussa Brasilian jalkapallomestareita Vasco do Gamaa vastaan, huippulaukaus, oli Kaukon yksi parhaista urheilumuistoista.

Helppous olla tekemisissä ihmisten kanssa, rehtiys ja kokemukset urheilumaailmasta ohjasivat Kaukon toimintaa niin työssä kuin vapaa-ajalla ja perhepiirissä. Kaukon kyky olla läsnä, kuunnella ja myötäelää sekä urheilun tuoma arvokkuus olivat avuja, jotka johtivat merkittäviin rooleihin vakuutusalan suurasiakashallinnossa.

Kauko tapasi nuoruudenrakkautensa Annelin Käpylän Velodromilla ja solmi elinikäisen rakkausavioliiton hänen kanssaan vuonna 1953. Seuraavana vuonna syntyi tytär Sirpa. Isänä Kauko kannusti tytärtään aina kaikkeen uuteen ja itsenäiseen tekemiseen niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Työn ohella Kaukon urheiluharrastukset jatkuivat keilailussa ja erityisesti golfissa. Kauko edusti seuraansa Helsingin Golfklubia, Suomea sekä Eurooppaa Eurooppa–USA-ottelussa seniorijoukkueissa.

Golfista tuli koko perheen yhteinen harrastus yli 50 vuoden ajaksi. Golfin puitteissa Kauko ja Anneli matkustelivat ympäri maailmaa, mutta varsinkin Ranskan golfkentät tulivat kovin tutuiksi vuosien saatossa.

Eero Teerikangas

Anneli Korpela

Sirpa Korpela

Kirjoittajat ovat Kauko Korpelan ystävä, vaimo ja tytär.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset