Matti Kuhakoski 1961–2023

Kauppatieteiden ja taloustieteiden maisteri

Matti Kuhakoski

21.2. 2:00

Kauppatieteiden ja taloustieteiden maisteri Matti Kuhakoski kuoli 4. tammikuuta 2023 Helsingissä. Hän oli 61-vuotias, syntynyt Siilinjärvellä 16. tammikuuta 1961.

Kuhakoski teki mittavan uran finanssisektorilla rahoituksen ja varainhoidon eri tehtävissä. Suomen Vientiluotto ja Kansallis-Osake-Pankki tarjosivat kunnianhimoiselle kauppatieteen maisterille luontevan kasvualustan Helsingin johdannaismarkkinatehtävistä kansainvälisiin sijoitusalan kuvioihin New Yorkissa ja Singaporessa. Suomessa työura jatkui Meritassa, OP-ryhmässä ja Varmassa varainhoidon johtavissa tehtävissä.

Kollegat arvostivat Kuhakoskea vankan ammattitaitonsa ohella helposti lähestyttävän luonteensa vuoksi, ja useista työtovereista tuli elinikäisiä ystäviä. Kuhakoski oli ensimmäinen CFA-tutkinnon suorittanut suomalainen sijoitusalan ammattilainen. Hän toimi aktiivisesti sekä Suomen CFA-yhdistyksen perustajana ja puheenjohtajana että arvioimassa CFA-tutkinnon suorittajien koetuloksia USA:ssa. Äärimmäinen kiinnostus uuden oppimiseen, yhteiskunnallisiin asioihin ja taloustieteisiin ajoi hänet suorittamaan taloustieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vielä 56-vuotiaana.

Kuhakoski asui nuoruutensa Savonlinnassa. Kipinä liike-elämään syntyi lukiovaihdossa Iowassa, ja yritystoiminnan alkeita kokeiltiin perustamalla kotitalon kellariin viihdeklubi sekä opiskeluaikana mainostoimisto savolaisystävien kanssa Helsinkiin. Selkeä visio opinnoista Helsingin kauppakorkeakoulussa ja kaupallisesta urasta vei Kuhakosken Helsinkiin, mutta rakkaus kotiseutua kohtaan säilyi vahvana koko elämän.

Helsingissä Matti rakastui opiskelukaveriinsa Piaan, ja kahden tyttärensä kanssa he elivät lapsiperheen arkea maailmalla, mistä palasivat Suomessa lasten tultua kouluikään. Perhe oli Matille kaikki kaikessa. Hän oli hyvin ylpeä tyttäristään, heidän opiskeluistaan ja elämästään ulkomailla. Matin sielunmaisema oli lapsuuden kesäpaikka, minne Matti ja Pia rakensivat kesäparatiisinsa. Kuhalandiassa ystävät saivat nauttia runsaasta vieraanvaraisuudesta.

Jääkiekko oli Matin intohimo. Hän pelasi maalivahtina jo nuorena SaPKon miesten edustusjoukkueessa. Jääkiekko jatkui harrastuksena läpi elämän. Kesäisin hän pelasi SaPKon väreissä veteraaniturnauksia sairastumiseensa saakka. Huoli SaPKon tulevaisuudesta painoi Mattia ja halu auttaa kasvattajaseuraansa toiminnan jatkumisessa oli vahva.

Matti oli mitä parhain seuramies ja mestarillinen tarinankertoja. Keskustelut hänen kanssaan eivät koskaan olleet small talkia, aiheet käsiteltiin perinpohjaisesti viimeistä yksityiskohtaa myöten. Arkisistakin tapahtumista hän onnistui piirtämään kuulijoilleen lumoavia kuvauksia. Matti oli ennakkoluuloton uuden etsijä, joka osasi nauttia elämästä, perheestään ja ystävistään.

Jorma Mikkonen

Pia Kuhakoski

Kirjoittajat ovat Matti Kuhakosken ystävä sekä puoliso.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset