Raimo Lappalainen 1935–2022

Kauppatieteiden maisteri, tennispelaaja

Raimo Lappalainen

1.3. 2:00

Kauppatieteiden maisteri ja tennispelaaja Raimo Lappalainen kuoli 87-vuotiaana vakavaan sairauteen 22. joulukuuta 2022 Helsingissä. Hän oli syntynyt Lappeenrannassa 4. heinäkuuta 1935.

Lappalainen valmistui kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta 1966. Kansallis-Osake-Pankki oli sen jälkeen yli neljännesvuosisadan Lappalaisen työnantaja, jossa hän toimi muun muassa rahoituksen ja likviditeetin asiantuntijana.

Lappalainen löysi jo lapsena urheilun, joka lähti jääpallosta. Rakkain laji löytyi kuitenkin tenniksestä, jota hän pelasi säännöllisesti yli 70 vuotta, elämänsä loppuun saakka. Hän ehti voittaa 73 senioritenniksen SM-mitalia sekä kaksin- että nelinpelissä. Hän voitti nelinpelin Suomen mestaruuden eri ikäluokissa seitsemän kertaa sekä veteraanien kaksinpelin Suomen mestaruuden vuonna 1995.

Lappalainen oli myös urheilun järjestöaktiivi. Hän oli HVS-Tenniksen kunniajäsen. Jäsenyys kesti 60 vuotta, joista Lappalainen toimi 24 vuoden ajan seuran hallituksessa. Hän toimi myös Suomen senioritennis ry:n hallituksessa. Lisäksi hän käytti asiantuntemustaan ekonomina Suomen Tennisliiton ja Helsingin Tennisstadionin hyväksi pitkäaikaisena tilintarkastajana.

Lappalainen palkittiin pitkästä tennisurastaan Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristillä sekä Suomen Tennisliiton kultaisella ansiomerkillä.

Tenniskaverit kuvasivat Raimoa lämminhenkiseksi, oikeudenmukaiseksi ja rehelliseksi. Pelikentillä hänestä kuoriutui taisteleva herrasmies: periksiantamaton, mutta oikeudenmukainen. Hän oli aina halukas ojentamaan kätensä auttamaan ongelmissa, olivat ne suuria tai pieniä. Hänellä oli hyvä huumori ja pilke silmäkulmassa. Lisäksi Raimo oli musikaalinen ja suuri jazzin ystävä, joka ilahdutti joukkuetovereitaan myös lauluillaan. Perheen kissa saikin nimen Misty Erroll Garnerin kappaleen mukaan.

Raimon juuret olivat useiden sukupolvien takaa Lappeenrannasta, jossa sijaitsi Raimolle tärkeä hänen isänsä rakentama suvun mökki. Mökkiä hoitaen hän vietti kesät Saimaan rannalla. Siellä hän lauloi myös yhtä lempikappaleistaan, Junnu Vainion Vanhojapoikia viiksekkäitä.

Vaikka tennis oli intohimo, yksi asia nousi sen edelle: perhe. Raimon elämän suuri rakkaus oli taiteilija Ulla, jonka kanssa hän jakoi yli 60 vuoden onnellisen liiton. Boheemi Ulla ja järjestelmällinen Raimo olivat vastakohdat, jotka rakkaudessa täydensivät toisensa yhdeksi. He saivat kolme lasta ja kuusi lastenlasta, joille Raimo oli aina läsnä.

Raimo oli sydämellinen isä ja isoisä, joka oli valmis tekemään mitä vain perheen vuoksi. Perheen ympäröimänä Raimo sai myös jättää tämän elämän, taustalla soiden lempikappaleet.

Julia Sangervo

Kirjoittaja on Raimo Lappalaisen lapsenlapsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset