Marja Tuulikki Pukkila Emmet 1945–2023

Kotiäiti

Marja Tuulikki Pukkila Emmet

16.3. 2:00

Kotiäiti Marja Tuulikki TuutiPukkila Emmet kuoli munasarjasyöpään 4. maaliskuuta 2023 Bremenissä, Yhdysvaltain Mainessa. Hän oli 77-vuotias, syntynyt Tampereella 22. heinäkuuta 1945.

Pukkila Emmet vietti lapsuutensa Suomessa ja yläasteikäisestä saakka asui perheensä kanssa Egyptissä, Malajassa ja Venezuelassa. Valmistuttuaan Bournen koulusta Kuala Lumpurissa, Malajassa hän vietti lyhyen ajan Caracasissa ja palasi sitten Suomeen vuonna 1965 työskentelemään Suomen ulkoasiainhallintoon ensin Helsinkiin ja vuodesta 1968 lähtien Lagosiin, Nigeriaan.

Siellä hän tapasi pian tulevan aviomiehensä Billin, joka työskenteli Yhdysvaltain rauhanjoukkojen vapaaehtoisena Loméssa, Togossa. Pariskunta avioitui vuonna 1969.

Yli viiden vuosikymmenen avioliiton aikana Tuutin ja Billin yhteinen elämä vei heitä ympäri maailmaa, muun muassa Bangladeshiin, Indonesiaan, Zaireen, Lesothoon, Haitiin, Jemeniin ja Nigeriin. Billin työ kansainvälisen kansanterveyden parissa oli haasteellista, mutta Tuutin taidot ylläpitää vakaata, lämmintä ja rakastavaa kotia saivat kaiken näyttämään helpolta ja vaivattomalta.

Uuden vuosituhannen taitteessa Tuuti ja Bill muuttivat Yhdysvaltoihin ja perustivat kotinsa Bremeniin, Maineen.

Jemenissä, Nigerissä ja Indonesiassa asuessaan Tuuti oli opiskellut kiinalaista sivellinmaalausta, ja näitä oppeja hän nyt alkoi välittää eteenpäin. Vaikka Tuutin siveltimet ovat takaisin telineissään, hänen maalauksensa sekä hänen kiitollisten oppilaidensa maalaukset elävät ikuisesti.

Ystävällisen, rakastavan ja huomaavaisen Tuutin lähipiiriin kuuluvat puoliso Billin lisäksi tyttäret Kati ja Mari, poika Will, tyttärentyttäret Lauren ja Kaitlin, pojanpojat Gus, Michael ja Liam sekä emännälleen omistautunut labradorinnoutaja Bella.

William L.R. Emmet, II

Kirjoittaja on Marja Tuulikki Pukkila Emmetin puoliso.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset