Jukka Hakola 1977–2023

Kehittämispäällikkö

Jukka Hakola

Kehittämispäällikkö Jukka Hakola kuoli vaikean sairauden uuvuttamana kotonaan Helsingissä 13. huhtikuuta 2023. Hän oli 45-vuotias, syntynyt Helsingissä 1. kesäkuuta 1977.

Hakola oli laajasti verkostoitunut kuntaverotuksen ammattilainen. Eri näkökulmien perusteellinen huomioon ottaminen ja pitkä ura kuntaverotuksen parissa sekä Suomen Kuntaliitossa että Verohallinnossa tekivät hänestä laaja-alaisen osaajan kuntien tuloverotuksen, kiinteistöverotuksen ja arvonlisäverotuksen teemoissa.

Hakolan kyky muistaa lakimuutosten ja niiden valmisteluvaiheiden yksityiskohtia oli poikkeuksellinen. Hän oli elävä arkisto valiokuntakuulemisten ja lausuntojen sisällöistä sekä pienistä nyansseista, joissa esimerkiksi ministeriön ja kuntien kannat olivat eronneet.

Kollegana Hakola muistetaan rautaisena asiantuntijana ja hyvänä yhteistyökumppanina, jonka kanssa työskentely koettiin hyvin antoisana ja helppona. Hän oli hyvä esiintyjä ja taitava kirjoittaja. Hakolan aina ystävällinen, älykäs ja rakentava työote jäi mieleen niin Kuntaliitossa kuin talon ulkopuolella.

On ollut iso etuoikeus tutustua Jukkaan. Hän oli iloinen, avulias, lämmin ja luotettava ihminen. Hänen kanssaan keskustellessa oli turvallista olla myös eri mieltä asioista. Jukan kommenttia asioihin odotettiin ja erikseen toivottiin.

Jukan kädenjälki kuntien veroennustetyössä ja kuntatalouden edunvalvonnassa on merkittävä. Hänen vahvaa ja laajaa osaamistaan hyödynsi paitsi Kuntaliitto myös kaikki Suomen 309 kuntaa läpi talousarviovalmistelun yli 10 vuoden ajan. Jukka omalta osaltaan vahvisti ja ylläpiti sujuvia yhteyksiä valtiovarainministeriöön, Verohallintoon ja muihin sidosryhmiin.

Vapaa-ajallaan Jukka seurasi urheilua laajasti. Hän oli intohimoinen futismies ja tuttu näky myös muiden lajien katsomoissa. Jalkapallon lisäksi esimerkiksi koripallo oli Jukan mieleen.

Hänen lähipiiriinsä kuuluvat tyttäret ja oma lapsuuden perhe.

Sanna Lehtonen

Henrik Rainio

Ilari Soosalu

Kirjoittajat ovat Jukka Hakolan kollegoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Uusimmat muistokirjoitukset