Ohjeet muistokirjoituksen laatimiseen

Julkaisu ja sisältö

Muistokirjoituksia eli nekrologeja julkaistaan toimituksen harkinnan mukaan Helsingin Sanomien Tänään-sivulla ja hs.fi/muistot-verkkosivulla. Muistokirjoituksia julkaistaan maksutta mutta tekstejä käsitellään ja muokataan journalistisin perustein muun aineiston tavoin.


Kirjoituksissa on olennaista kertoa ihmisestä itsestään rehellisesti. Toivomme aiemmat sukunimet mainittavan. Myös keskeinen työ- ja järjestöura sekä harrastukset voidaan kertoa. Toimitus suosittelee keskittymistä henkilössä olennaiseen, kaikkea ei tarvitse kertoa. Kirjoituksen enimmäispituus on 2800 merkkiä välilyönteineen ja allekirjoittajien määrä saa olla korkeintaan kolme.


Helsingin Sanomille jätetty muistokirjoitus kuvineen hyväksytään julkaistavaksi sillä ehdolla, että julkaisija saa korvauksetta käyttää sitä uudelleen lehden tai sen yksittäisen osan tai verkkopalvelun uudelleenjulkaisun, yleisölle välittämisen tai muun käytön yhteydessä toteutus- tai jakelutavasta riippumatta sekä luovuttaa oikeutensa edelleen ja muokata aineistoa hyvän tavan mukaisesti. Lähettäjä siis vastaa siitä, että hänellä on oikeus luovuttaa aineisto julkaistavaksi korvauksetta.


Muistokirjoitus

Vainajan tiedot

Maksimi merkkimäärä on 2800

Kuva

Kirjoittajan tiedot

Kiitos, viestin lähetys onnistui.

Viestin lähetys epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen.