Nyt valitsi keskustan parhaat vauvakahvilat

Kupillinen kuumaa kahvia hyvässä seurassa voi hyvinkin olla vanhempainvapaalla olevan isän tai äidin pelastus. Nyt listasi Helsingin keskustan parhaat vauvakahvilat.

Tilaajille

Kupillinen kuumaa kahvia hyvässä seurassa voi hyvinkin olla vanhempainvapaalla olevan isän tai äidin pelastus. Pienistä vauvoista kun ei meinaa saada hetken rauhaa, ja siksi neljän seinän sisällä kykkiminen voi käydä vanhemmalle tylsäksi. On päästävä kahville.

Vielä 50 vuotta sitten pienten vauvojen kanssa jäätiin kotiin. Hieman isomman vauvan kanssa saatettiin käydä lähikaupassa, mutta olisi ollut ennenkuulumatonta, että pienen vauvan äiti olisi tullut lapsensa kanssa kahvilaan viettämään aikaa.

Toisin on nyt. Siksi kahvilakulttuurikin on muuttunut: vauvaystävällisiin kahviloihin tullaan muista kaupunginosista, eikä julkinen imetys ole enää paheksuttavaa. Vauvoista on tullut osa kaupunkikulttuuria.

Mikä sitten erottaa vauvaystävällisen kahvilan muista kahviloista? Vauvanvaunujen kanssa liikkuvalle tärkeintä on se, että sisälle pääsee näppärästi tai vaunut voi jättää helposti ikkunan taakse. Hyvässä vauvakahvilassa on runsaasti tilaa, ettei vaunujen kanssa liikkuva vanhempi koe olevansa koko ajan muiden asiakkaiden tiellä.

Vauvaperheille siistit ja tilavat saniteettitilat ovat tärkeät. Pitää olla vähintään tiivis vaipparoskis ja tukeva hoitopöytä. Pieni leikkialue tai mahdollisuus konttailla lattialla saattaa olla tärkeä vetonaula, joka vetää väkeä pitemmänkin matkan takaa.

Erityisen tärkeää on tietysti myös tunnelma. Täydellisessä vauvakahvilassa ilmapiiri on suvaitsevainen eikä jokaista vauvan karjaisua tarvitse hävetä. Parhaimmillaan naapuripöytään tai tarjoiluhenkilökuntaan osuu lapsirakas ihminen, joka hoitaa lapsen viihdyttämisen. Sillä aikaa vanhempi saa juoda lattensa taivaallisessa rauhassa.

ATENEUMIN KAHVILA

Missä? Kaivokatu 2
Milloin? Ti ja pe 10–18, ke ja to 10–20, la ja su 11–17
Paljonko? Kahvi 2,50 e, latte 4,50 e

Taidemuseon kahvilaan kannattaa kiertää sisään takakautta. Sieltä löytyy hissi.
Mukavassa kahvilassa on mustat pöydät ja niiden välissä paljon tilaa – kuin tehty vaunuille. Kahvilatuotteiden lisäksi tarjolla on lounasta. Melutaso nousee lounasaikaan kovaksi, joten parhaimmillaan paikka on kiireisimmän ajan ulkopuolella.
Mikäli taidemuseoissa hengailu vauvan kanssa kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tsekata myös Kiasma. Sieltä löytyvät myös kaupungin hienoimmat syöttötuolit. Niissä on perhosensiivet!

KLUUVIKADUN FAZER

Missä? Kluuvikatu 3
Milloin? Ma–pe 7.30–22, la 9–22 ja su 10–18
Paljonko? Kahvi 3,10 e (sisältää santsikupin), latte 4,40 e

Helsingin perinteikkäästä kahvipaikasta löytyy jokaiselle jotakin: lounaskeittoa, erikoiskahvia, viiniä, leivoksia ja näyttäviä jäätelöannoksia. Paikka vetää turistien ja vanhemman väen lisäksi asiakkaikseen myös vaunukansaa. Vaunujen kanssa paikka tuntuu ahtaalta. Muutamat vaunut mahtuvat takasaliin, mutta useampien kanssa tekee tiukkaa. Liikkuvaisen vauvan kanssa Fasulla saattaa olla työlästä: ahtaat tilat eivät houkuttele laskemaan lasta lattialle.

FANNY

Missä? Bulevardi 40
Milloin? Ma–pe 8–16, la–su 10.30–16
Paljonko? Kahvi 2,50 e, latte 4 e

Sinebrykoffin puiston laidalla seisova lasilaatikko on lähellä asuvien lapsiperheiden ja lounasasiakkaiden suosiossa. Lounasaikana pienen kahvilan pöydät ovat usein täynnä.
Vaunujen kanssa kahvilaan ei mahdu. Se ei ole suuri ongelma, sillä osa rakennuksen ulkoseinistä on lasia ja vaunut on helppo jättää ulkopuolelle.
Kahvilassa on myös mukavat sohvat, joilla vauva voi köllötellä. Viikonloppuisin brunssiaikaan kahvilan edessä seisoo vauvanvaunuja rivissä.

PIRITTA

Missä? Eläintarhantie 12
Milloin? Ma–la 9–22, su 9–21
Paljonko? Kahvi 2,70 e, latte 4 e

Tokoinrannan Piritta on yksi Helsingin suosituimmista vauvakahviloista – jollei suosituin. Sisään rullailee helposti, ja tilaa on vaikka kuinka. Tunnelma on rento, eikä lasten kiljumisia tarvitse hävetä. Kesällä rannan puolella on myös erinomainen terassi, jolle voi unohtua istuskelemaan pidemmäksikin toviksi.
Lounas- ja kahvilatarjonta on laadukasta. Ei ihme, että Piritta vetää joka päivä paikalle kymmeniä Kallion alueen lattemammoja ja -pappoja.

FORUMIN YLÄKERTA

Missä? Mannerheimintie 20, Forumin yläkerta / Kukontori
Milloin? Kauppakeskus auki ma–pe 8–21, la 9–18, su 12–18 (Picnic avaa arkisin klo 7, sulkee la klo 19 ja avaa su klo 11)
Paljonko? Ciao! Caffessa kahvi 2,30 e, latte 3,60 e. Picnicissä kahvi 2,20 e, latte 3,60 e

Forumin kauppakeskus uudisti yläkertansa ja keskitti sinne lasten vaatekaupat.
Läpikulkuaukion laidalta löytyy ravintoloita Hanko Sushista Southern Fried Chickeniin. Kahviloita on kolme: perinteinen Picnic, pieni mehubaari Kippo ja kerroksen toiselle laidalle sijoittunut Ciao! Caffé. Picnicillä on pieni terassi Kukontorin puolelle, joten halutessaan vaunut voi jättää ulos.
Kerroksen hiljaisimmat ja ehkä mukavimmatkin pöydät on Ciao! Caffella. Kaikkien viereen mahtuvat hyvin vaunut. Myös sohvaryhmä löytyy.

GRAN DELICATO

Missä? Galleria Esplanad, Pohjoisesplanadi 29
Milloin? Ma–pe 10–20, la 10–18
Paljonko? Kahvi 2,60 e, latte 3,80 e

Entisen Kämp Gallerian, nykyisen Galleria Esplanadin, katutasosta löytyy hieman karu, mutta erittäin kätevä kahvila Gran Delicato. Kahvilassa on paljon pieniä pöytiä ja muutama miellyttävä sohvaryhmä. Lastenvaunut mahtuvat kahvilaan hyvin, ja sijainti on keskeinen. Vanhemmille tarjolla on leipiä ja salaatteja.
Ehdottomasti kannattaa kurkistaa myös viereiseen Marimekon Marikahvilaan. Sen sohvat ja tunnelma on kuin luotu rentoon lapsiperheoleiluun.

JOHTO CAFÉ

Missä? Kampin kauppakeskus, Urho Kekkosenkatu 1, 5. krs.
Milloin? Ma–pe 9–21, la 9–18, su 12–18
Paljonko? Kahvi 2,20 e, latte 3,90
e

Kampin kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa on iso, teinien suosima kahvila Johto. Etenkin lounasaikana tiski vetää huonosti ja jono kasvaa kymmenienkin metrien mittaiseksi.
Silti Johto Café on yksi keskustan parhaista vauvakahviloista. Valoisassa kahvilassa on todella paljon tilaa ja ryömimismahdollisuuksia. Kahvilan perältä löytyy muhkeita sohvia, joissa vaunukansa pääsee oikomaan jäseniään. Niiden vieressä on myös mikro, jossa voi lämmittää vauvan eväät.
Tunnelma on rento ja sopivan hälyisä, joten lasten pieniä parahduksia ei tarvitse erityisesti vaimentaa muiden takia.

SANOMAKAHVILA

Missä? Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2
Milloin? Ma–pe 8–19, la 11–16 ja su 12–16
Paljonko? Kahvi 2,50 e, latte 4,30 e

Sanomatalon kahvila, entinen Waynes Coffee, oli Helsingin ensimmäinen vauvakahvila. Se oli kaupungin ensimmäisiä paikkoja, minne saattoi tulla vaunujen kanssa ilman, että tunsi olevansa tiellä.
Kahvila on pari kertaa uudistunut, ja vauvafokusta on vähennetty. Mikroaaltouunista, leikkipaikasta ja lasten ruokalistasta on luovuttu. Mutta paikka on edelleen hyvä vauvakahvila. Vaunut on mahdollista jättää ulos, sillä seinät ovat lasia. Paikka ei ole mahdoton liikkuvan lapsenkaan kanssa, sillä juoksutilaa riittää.
Tilaa on valtavasti. Lapsiperheille soveltuvat parhaiten tiskistä kauimmaisena olevat loossit. Uutuutena ovat lapsille tarkoitetut omat pöydät.

STOCKMANN

Missä? Aleksanterinkatu 52, 8. krs.
Milloin? Ma–pe 9–21, la 9–18, su 12–18
Paljonko? Kahvi 3,40 e, latte 4,40 e

Ydinkeskustan tavaratalon kahdeksannessa kerroksessa on iso ravintolakerros. Sen takaosasta löytyy lapsiperheille tarkoitettu tila.
Tilaa on paljon, kuten myös syöttötuoleja. Perheille suunnatulla ruokailupuolella on myös pieni leikkialue, jossa on pieniä tyynyjä ja iso telkkari. Leikki-ikäisen on pakko päästä kiipeämään nurkassa olevaan formula-autoon.
Stockkan yläkertaan on näppärä sopia vaikka isommatkin treffit. Isompaa nälkää taltuttava löytää ruokansa Food Marketin lukuisista vaihtoehdoista, katkarapuleipää tai leivosta etsivää palvellaan Fazerin kahvilassa. Koko seurue voi syödä samassa paikassa.

SÖRNÄISTEN MOKO

Missä? Vilhonvuorenkatu 11
Milloin? Ma–pe 9–17 ja la 10–16
Paljonko? Kahvi 2,10 e, latte 3,90 e

Entinen sisustuskauppa Moko on yhdistänyt kaksi toistaan tukevaa elementtiä: pienten lasten vanhemmat ja pienen sisustustavaran. Tämä kaupunkilaisille lapsiperheille suunnattu kahvila-kauppa Sörnäisissä on veikeän tyylikäs. Karun hallimaista tilaa värittävät vanhat sohvat, valoa tulvii isoista ikkunoista.
Aivan vieressä kohoavat Suvilahden kaasukellot.
Mokossa on ymmärretty, mitä kaikkea urbaanit vanhemmat kaipaavat: laajan valikoiman ruokaa, erikoiskahveja, lapsille leikkipaikan sekä paljon tilaa temmeltää. Tosin temmellystä on syytä vahtia – aulassa on paljon sisustustavaraa taaperon käsien ulottuvilla.

Päivitys 11.4. klo 13.30: korjattu Ciao! Caffe -kahvilan nimi.

Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella

 2. 2

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 3. 3

  Sikke Sumarin ravintolassa salin tunnelma on huomaavainen ja lautaselta voi löytyä vaikka voikukkaa ja silakoita

 4. 4

  Suomea vaivaa nyt ”uskomaton käristyskupoli”, ja ”helletti on irti” – eli mitä? Soitimme meteorologille, joka ei ollut kupolista kuullutkaan

 5. 5

  Kirjailija Juha Kauppinen eli kaksi vuotta ilman Facebookia, ja näin se muutti hänen elämänsä

 6. 6

  Turkuun piti tulla havainnekuvan mukaan suorastaan taiteellinen funikulaari, mutta toisin kävi – lopputulos on malliesimerkki maailman vanhimmasta meemistä

 7. 7

  Tämä Nytin Game of Thrones -jaksoarvioita parodioiva Pipsa Possu -analyysikirjoitus on parasta internetissä juuri nyt

 8. 8

  Sauna, kokko vai tanssit? Juhannus-Helsingin parhaat menovinkit ovat tässä

 9. 9

  Helsinkiin aukesi lippakioski Kekri, joka tekee kekseliästä ja kunnianhimoista Suomi-katuruokaa

 10. 10

  Miestenlehti teki jutun yritysjohtajista: julkaisi ryhmäkuvan 15 miehestä ja 2 naisesta, mutta naiset oli photoshopattu mukaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella

 3. 3

  Sikke Sumarin ravintolassa salin tunnelma on huomaavainen ja lautaselta voi löytyä vaikka voikukkaa ja silakoita

 4. 4

  Tämä uusi emoji hämmentää nyt ihmisiä, koska kukaan ei tiedä, mitä sillä pitäisi oikein ilmaista

 5. 5

  Kallioon avasi sympaattinen alakulttuurikeidas Loukko, jossa lounas on edullinen eikä ostopakkoa ole

 6. 6

  Lapin erämaassa asuvasta nuoresta naisesta otetut valokuvat herättävät huomiota maailmalla

 7. 7

  Helsinkiin aukesi lippakioski Kekri, joka tekee kekseliästä ja kunnianhimoista Suomi-katuruokaa

 8. 8

  Mitä netin käyttäjänimesi kertoo sinusta? Tutkijan mukaan nimi ilmaisee identiteettiä ja sitä olisi hyvä miettiä tarkoin

 9. 9

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 10. 10

  Kolumni: Some on myrkkyä, mutta sen käytön lopettaminen on typerää moraalisen paremmuuden hakemista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 3. 3

  Kaikki puhuvat Netflixin uudesta hittielokuvasta The Perfectionista, mutta siihen tiivistyvät Netflix-elokuvien suurimmat ongelmat

 4. 4

  Perus­suomalaisten kansan­edustaja yhdisti vieras­lajien torjunnan turvapaikan­hakijoihin – soitimme

 5. 5

  Kirjailija Juha Kauppinen eli kaksi vuotta ilman Facebookia, ja näin se muutti hänen elämänsä

 6. 6

  Miestenlehti teki jutun yritysjohtajista: julkaisi ryhmäkuvan 15 miehestä ja 2 naisesta, mutta naiset oli photoshopattu mukaan

 7. 7

  Tänään on internetin kullannupun piristyspäivä – Keanu Reeves on liian hyvä tälle maailmalle, kuten koostamistamme esimerkeistä kiistattomasti voi nähdä

 8. 8

  Viikonloppuna alkanut jääprinsessa-kohu huipentui toimittajan ja kansanedustajan väittelyyn aamu-tv:ssä – tässä keskustelun parhaat palat giffeinä

 9. 9

  Tämä Nytin Game of Thrones -jaksoarvioita parodioiva Pipsa Possu -analyysikirjoitus on parasta internetissä juuri nyt

 10. 10

  Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Yhtäkkiä puhekyky katosi, hermosto petti ja keho lakkasi toimimasta – Touko Aalto kertoo hetkestä, jolloin särkynyt mieli lopulta hajosi

  Tilaajille
 2. 2

  Pitääkö Isis-leirin suomalaisia auttaa? Oikeustieteilijöiden mukaan vastaus on täysin selvä, terrorismitutkija varoittaa riskeistä

 3. 3

  Vuonna 1970 Suomi sai lahjan, josta on vuosien varrella tullut mittaamattoman arvokas aarre

  Tilaajille
 4. 4

  Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

 5. 5

  Heta Ravolainen-Rinne on entinen rauhanturvaaja, joka viihtyy ralliautossa ja teatterin lavalla – HS tapasi pääministerin ja hänen sanavalmiin vaimonsa Kesärannassa

  Tilaajille
 6. 6

  Lukijat kertovat karmeimmasta mökkilomastaan: ”Kyy hiplasi peppua”, ”Tarja ei tarjonnut ruokaa”, ”Minipossu Lyydia oli tukehtua kabanossiin”, ”Kummitäti löi turpaan”

  Tilaajille
 7. 7

  Aleksander Barkov palkittiin NHL:n herrasmiespelaajana: ”En vieläkään oikein tajua mitä tapahtui”

 8. 8

  Kymmenen katsotuimman HBO-dokumentin lista tekee surulliseksi: Eikö kukaan halua katsoa tarinaa ihmisestä, joka ei halua tappaa tai raiskata ketään?

 9. 9

  Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

 10. 10

  Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Konkurssiin menneen Kone­pajan Brunon omistajat haukkuvat Bruce Oreckin toiminnan

 2. 2

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 3. 3

  Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

 4. 4

  Miksi yksi tienaa toista enemmän? Tutkimusten mukaan tulo­erot selittyvät suurelta osin geeneillä, eikä lasta voi kasvattaa menestyjäksi

  Tilaajille
 5. 5

  Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt

 6. 6

  Duunariperheen tytöstä tuli professori, joka puolustaa työläisiä – Suomessa on paljon sairaaksi tekevää työtä, sanoo Anne Kouvonen

  Tilaajille
 7. 7

  Raportti: Matkustajat olivat vaarassa imeytyä lentokoneen moottoriin evakuoinnin aikana Helsinki-Vantaalla

 8. 8

  EU-tuomioistuin mitätöi Adidaksen kolmiraitaisen tavaramerkin

 9. 9

  Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

 10. 10

  Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

 2. 2

  Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

  Tilaajille
 3. 3

  JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

  Tilaajille
 4. 4

  Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

  Tilaajille
 5. 5

  Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

 6. 6

  Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

 7. 7

  Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

  Tilaajille
 8. 8

  Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

 9. 9

  Tyhjenevä saksalais­kaupunki houkuttelee uusia asukkaita ilmaisella asumisella: Suomalainen pariskunta tarttui tarjoukseen

  Tilaajille
 10. 10

  Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

  Tilaajille
 11. Näytä lisää