Minne lomalle? Arman, Sara Sieppi ja Folke West kertovat minne kannattaa matkustaa

Loma, ihmisen parasta aikaa. Kovimmat kohdevinkit saa tietenkin kokeneilta reissaajilta. Folke West suosittelee Havannaa ja Kreikan saaria, uutta matkaohjelmaa juontava Sara Sieppi taas Dominikaanista tasavaltaa ja Kilpisjärveä.

Suomessa on itku ja hampaiden kiristys, kun talous sakkaa.

Mutta yhdestä harvoin tingitään: matkailusta, se kiinnostaa edelleen tasaiseen tahtiin.

Viikonlopun Matkamessuilla kymmenet eri maiden matkailuammattilaiset kertovat, miksi juuri heidän kotimaihinsa kannattaa mennä. Selviää esimerkiksi myös, millainen reissumaa on Pohjois-Korea ja mihin päin tehdään viininmaistelumatkat.

Suomi matkusti viime vuonna aika samaan tahtiin edellisvuonna. TNS Gallupin kyselyn mukaan 68 prosenttia ilmoitti matkailleensa kotimaan kohteissa ja 59 prosenttia ulkomaan kohteissa vuoden 2015 aikana.

Entistä enemmän kiinnostavat elämykset, sanoo Matkamessuista vastaava Lumia Ankkuri.

Toki myös löhöillään paljon rannoilla, mutta moni haluaa yhdistää siihen jotain. Voi vaikka ottaa lennon Barcelonaan, jossa yhdistyvät ranta ja vilkas kaupunki.

Indonesiassa auringossa paistatteluun voi lisätä esimerkiksi joogaretriitin.

Vanhat suosikit ovat pitäneet pintansa. Kaupunkikohde on usein Lontoo tai Pariisi. Shoppailemaan mennään New Yorkiin, mutta yhä enemmän myös Pekingiin.

Kotimaan matkailua harrastetaan paljon, mutta nykyään aktiivi­lomille – eli vaikka laskettelemaan – mennään Lapin lisäksi esimerkiksi Etelä-Koreaan tai ­Japaniin.

Ja mikä on se yksi tärkein asia, jota suomalainen haluaa matkaltaan? Ihan se todella perinteinen: 75 % kertoo odottavansa rentoutumista.

Myös sitä on luvassa näiden neljän matkailukonkarin suosittelemissa kohteissa. Poimi tästä parhaat vinkit talteen!

Matkamessut Messukeskuksessa (Messuaukio 1) 21.–24. 1. Auki yleisölle pe klo 12–19, la 10–18 ja su 10–18. Liput 9–29 e. Samalla lipulla myös Caravan-messuille.

Meri-Tuuli Lindström suosittelee

Kuka? Keittokirjailija on juontanut muun muassa Livin tv-ohjelmaa Saran ja Meri-Tuulin metropolit.

Vietnam, Ho Chi Minh (entinen Saigon)

”Täällä undergroundkulttuuri ja klubielämä kukoistavat. Ho Chi Minh olisi loistava paikka lähteä tyttökavereiden kanssa. Shoppailu­mahdollisuudet ovat myös hyvät. Vehreät bulevardit ja kaunis arkkitehtuuri – jotenkin mieleen tulee Pariisi.

Baristakulttuuria piisaa: kahvi on erityisen hyvää. Ja ruoka, se on mieletöntä! Hyvän ravintolan tunnistaa ulkona olevista muovisista pienistä tuoleista, eli hyvät ovat ulkona. Testaamamme sisätiloissa olevat ’oikeat’ ravintolat olivat pääosin huonoja.”

Koe ainakin tämä: ”Vincom Center -ostoskeskuksen Kichi Kichi on Hotpot-buffet, jossa istut tiskillä ja liukuhihnalla edessäsi kulkee lihaa, äyriäisiä, sieniä ja kasviksia. Niitä pannaan kattilassa olevaan liemeen ja syödään. Kaljaa saa painamalla napista. Syömistä ei yksinkertaisesti voi lopettaa.”

USA, Florida

”Etenkin Florida Keysin Marathon- ja Islamorada-saaret ovat ihania. Löhöillä voi suhteellisen edullisesti, kun ottaa Airbnb-kotimajoituksesta rantamökin. Makaat rannalla ja katsot delfiinejä, manaatteja, haita ja erilaisia lintuja. Eläimistä pitävälle paikka on ehdoton. Myös sukellusmahdollisuudet ovat hyvät.

Kannattaa kiertää länsirannikko autolla etelästä pohjoiseen ja jättää kalliimpi itärannikko sikseen.

Länsirannikolla on takapajuisia paikkoja. Eräällä valtavalla kirpputorilla vierekkäisissä kojuissa myytiin hilloa, koiria ja rynnäkkökivääreitä.

Koe ainakin tämä: ”Ilmatyynyaluksella ajaminen Evergladesillä on todella hauskaa!”

Nicaragua, Pieni Maissisaari

”Jos on juuri rakastunut ja haluaa paeta maailmaa paratiisisaarelle, tämä on se paikka, jonne ­mennä.

Nettiyhteyksiä on joissakin hotelleissa, se on ainoa yhteys ulkomaailmaan.

Simppeliys on täällä se juttu: herää siihen, kun papukaija kirkuu ja mökistä ulos astuessa meri on heti siinä. Kylmä suihku ja WC, ruoaksi riisiä, kasviksia, munakasta, juuri kalastettua kalaa ja margaritoja. Superkaunis paratiisisaari.”

Koe ainakin tämä: ”Parasta sukellusta, mitä olen testannut.”

Sara Sieppi suosittelee

Kuka? Entinen Miss Suomi on esiintynyt Subin Viidakon tähtöset -ohjelmassa. Juontaa Nelosen uutta Ummikot ulkomailla -sarjaa.

Dominikaaninen tasavalta, all inclusive -hotellit

”Laiskiaisetkin katselevat kelloa ja miettivät, eikö täällä oikeasti tapahdu mitään. Jos haluaa rentoutua ja ruskettua, Dominikaaninen tasavalta on oikea paikka.

Rannoilla hiekka on ihanan samettista ja valkoista. Ei kannata ottaa edes seuralaisia mukaan määkymään. Jos parisuhteessa menee erityisen hyvin, voi lähteä viettämään rauhallisen loman. Bilepaikkoja ei ole, eli dokut älkööt vaivautuko!

Suosin all inclusive -vaihtoehtoa, jossa alkukirpaisun jälkeen mikään ei maksa mitään.”

Koe ainakin tämä: ”Hiekkarannat.”

Suomi, Kilpisjärvi

”Tämä oli rakkautta ensilumi­kengäntallauksella, sillä talvella Kilpisjärvi on planeetan upein matkakohde. Jos Levi tai Ylläs ovat mielestäsi kauniita, et ole nähnyt vielä mitään.

Maisemat ovat mykistäviä. Tämä voisi olla lakisääteinen pyhiinvaelluskohde. Kylmähän on, joten on ihanaa, kun pääsee sisätiloihin ja varpaisiin palautuu tunto.”

Koe ainakin tämä: ”Yhteys luonnon kanssa.”

Pohjois-Thaimaan turisteista vapaat kohteet

”Kuvasimme vuonna 2011 Viidakon tähtöset -tv-sarjaa jossain päin Pohjois-Thaimaata, Bangkokin kentältä autolla kuusi tuntia ihan metsään. Yövyimme matkan varrella parissakin upeassa kohteessa keskellä ei-mitään.

Sieltä löytyikin ihania majoitus­paikkoja veden päällä bungaloweissa. Ihmisillä voi olla ennakkoluuloja Thaimaata kohtaan, mutta pienemmälläkin budjetilla voi löytää mielettömiä viidakkokyliä.”

Koe ainakin tämä: ”Mikä tahansa paikka, joka on kaukana turisti­kohteista.”

Arman Alizad suosittelee

Kuka? Jimin Arman ja viimeinen ristiretki -tv-sarjaa juontava vaatturi sai jälleen Kultaisen Venlan.

Mongolia, Kazakkien alue Länsi-Mongoliassa

”Moni saattaa ajatella, että näille minun reissuilleni ei pääse. Mutta ihan googlaamalla ja pienellä vaivannäöllä löytyy ihminen tai toimisto, joka järjestää majoituksia heimojen asumuksissa – esimerkiksi Mongoliaan kazakkien luokse telttaan.

Suurin osa heistä on kotkanmetsästäjiä, ja tyypit ovat uskomattoman näköisiä. Kun 70 sellaista ratsastaa kotkanmetsästysfestivaaleilla hevosella sinua vastaan, tulee sellainen fiilis, että oh my god!

Mongoliassa karu luonto ja sen majesteetillisuus on täysin hämmästyttävä. Tuntuu, että siellä vuoristossa vuodenajat vaihtuvat lyhyen automatkan aikana lumesta viidakkoon ja hiekkamyrskystä auringonpaisteeseen. Näin valokuvaajana voin sanoa, että valo on aina täydellinen.”

Koe ainakin tämä: ”Kazakkien teltta ja rasvaisen ruoan ja mausteisen teen tuoksu. Siitä humaltuu.”

Pohjois-Siperia, Nenetsi-heimon alue

”Ota matka Jamalin niemimaalle ja siitä junaan. Junamatka kestää kolme vuorokautta. Muut matkustajat ovat kaasukentille meneviä duunareita, jotka ryyppäävät ja tappelevat. Vessa on aina varattu, koska siellä on aina joku harrastamassa seksiä. Junan pääte­pysäkiltä pääsee moottorikelkalla Nenetsien alueelle asumaan. 50 asteen pakkasessa karuissa olosuhteissa muuttuu joksikin toiseksi. Ne kymmenientuhansien vuosien takaiset primitiiviset vaistot heräävät.”

Koe ainakin tämä: ”Poronsyömisrituaalissa poro kuristetaan hengiltä ja sen vatsa avataan. Sitten sieltä leikataan paloja ja syödään suolan kera. Mukista juodaan verta.”

Etiopia, Suri-heimon alue

”Tänne kannattaa mennä tammikuussa Donga-festivaalin aikaan. Surit ovat erittäin mukavia ja ystävällisiä, mutta heillä on väkivaltainen puolensa. Lisäksi on heimojen välistä levottomuutta.

Paikka on tosi kuuma ja savannimainen, ja siellä on paljon käärmeitä, hyönteisiä ja muita inhottavia asioita.”

Koe ainakin tämä: ”Donga-festivaali tammikuussa on paikallinen miehuuskoe, jossa kaksi miestä kaksimetrisine keppeineen menee ihmisten muodostamaan rinkiin. Toinen kävelee siltä ulos. Voittajaa ihaillaan, hän saa valita haluamansa naisen itselleen. Kaikki naiset myös haluavat tulla valituiksi. Tätä on kiehtovaa verrata länsimaiseen kulttuuriin ja sukupuolirooleihin.”

Folke West suosittelee

Kuka? Matkailuohjelmaikoni on esiintynyt lukuisissa reissuohjelmissa ja vieraillut yli sadassa maassa.

Kuuba, Havanna

”Maailman kaunein ränsistynyt kaupunki, jossa Unescon suojelema vanha kaupunki hätkähdyttää. Kuubassa viehättävät historia ja luonto sekä iloinen kansa, joka soittaa ja tanssii.

Sosialistiseen Kuubaan on alkanut viime aikoina tulla yksityisiä ravintoloita, joita kannattaa kokeilla. Etenkin ravintola Paladar La Moraleja on mainio.”

Koe ainakin tämä: ”Tropicana-kabaree on esitetty vuodesta 1939 – ja esitetään edelleen joka ilta.”

Kreikka, Kreikan saaristo

”Viikon kestävä saaristoristeily lähtee Ateenasta ja käy läpi viisi kauneinta Kreikan saarta. Bonuksena risteilyllä käydään myös Turkin puolella Efesosin rantakaupungissa. Hinnat ovat halpoja ja ruoka fantastista. Kierrettävät saaret ovat Mykonos, Kreeta, Patmos, Rodos ja Santorini.”

Koe ainakin tämä: ”Kierroksen komein saari, Santorini.”

Saran ja Meri-Tuulin metropolit-, Ummikot ulkomailla- ja Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmia esitetään tai on esitetty Nelosen tv-kanavilla. Nelonen ja Helsingin Sanomat ovat osa Sanoma-konsernia.

Verkkojuttuun on tarkennettu Meri-Tuuli Lindströmin Florida-osiota.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ulkomaat
 • Matkailu
 • Meri-Tuuli Lindström
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 2. 2

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 3. 3

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 4. 4

  Tällaista oli entisajan Lapinlahden mielisairaalassa, jossa potilaiden kasvoille levitettiin paiseita nostattavaa elohopeaa – Tutustuimme Helsingin kävelykierroksiin

 5. 5

  Tämä nainen kirjoittaa Ensitreffit alttarilla -sarjaan draaman ja kertoo nyt, miten sellaiset sarjat koukuttavat sinut

 6. 6

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 7. 7

  Tästä on kyse nettideittailun uudessa tindstagrammaus-ilmiössä: Tinderissä hylätyksi tulleet käyttäjät siirtävät häiriköintinsä Instagramin yksityisviesteihin

 8. 8

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 9. 9

  Tämäkin on mahdollista: hevostapahtuman hevoset tuottavat itse kaiken tapahtumaan tarvittavan energian omalla lannallaan

 10. 10

  Näin hyvin Suomi-tubettaja tienaa: Hanki yli 100 000 tilaajaa, voit saada yhdestä sponsoroidusta videosta tuhansia euroja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 2. 2

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 3. 3

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 4. 4

  Tällaista oli entisajan Lapinlahden mielisairaalassa, jossa potilaiden kasvoille levitettiin paiseita nostattavaa elohopeaa – Tutustuimme Helsingin kävelykierroksiin

 5. 5

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 6. 6

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 7. 7

  Festivaali itähelsinkiläisessä hotellissa on Paola Suhosen uusi aluevaltaus: Superwoodissa esiintyy MC Taakibörsta ja muita kovia kotimaisia

 8. 8

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 9. 9

  Tämäkin on mahdollista: hevostapahtuman hevoset tuottavat itse kaiken tapahtumaan tarvittavan energian omalla lannallaan

 10. 10

  Pornoa kuvataan salaa, kömpelösti ja surkeissa olosuhteissa – Tästä HBO:n uutuussarjasta puhutaan juuri nyt, koska se kertoo, miten pornosta tuli jättibisnes

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

 2. 2

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 3. 3

  Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

 4. 4

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 5. 5

  Nuoret suomalaismiehet fanittavat 27-vuotiaan opiskelijan tekemää tv-sarjaa, vaikka sen ei pitänyt olla enää mahdollista – Näin ärsyttävästä nörtistä tuli nettisuosikki

 6. 6

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 7. 7

  Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

 8. 8

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 9. 9

  Internet ei saa tästä tarpeekseen: saman kuvan Instagramissa aivan eri kuvateksteillä jakavat pariskunnat

 10. 10

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Juha Kärkkäinen palasi Yhdysvalloista muuttuneena miehenä – näin halpahallipatruuna radikalisoitui, ryhtyi yhteistyöhön uusnatsien kanssa ja rakensi ympärilleen vaikenemisen muurin

  Tilaajille
 2. 2

  Luokka oli villi, vaikea ja välitunneilla jopa tapeltiin – sitten opettaja kyllästyi häiriköiviin oppilaisiin ja teki keksinnön

 3. 3

  Kuvia Suomesta 22: Emilia Kangasluoma kuvasi isoäitinsä arkea palvelutalossa

 4. 4

  Unkari sulkee kaikki turvapaikan­hakijat piikki­lankojen taakse – HS kuvasi helikopterilla parakki­leirit ja selvitti, mitä leireillä tapahtuu

 5. 5

  ”Seksuaalinen ahdistelu on ihanaa”, sanoi venäläinen näyttelijätär – naisten oikeuksien puolustaminen ei ole muotia Venäjällä

 6. 6

  Lauri Markkanen iski toisessa NBA-pelissään tupla-tuplan – ”Hänellä on mahdollisuus tulla todella, todella isoksi tässä liigassa”

 7. 7

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 8. 8

  Amfetamiinista tuli nopeasti Joukon lempihuume, ja sen jälkeen huuruista elämää kesti yli 20 vuotta – tällainen oli 1970-luvun huume-Helsinki

  Tilaajille
 9. 9

  Yksitoista kertaa vankilaan joutunut Tommi koki ennen olevansa ”aikuisten lastentarhassa” – Vankien olot muuttuvat yhä vapaammiksi

 10. 10

  ”Ideologisesti” työtön Ossi Nyman aiheutti kohun kieltäytymällä ”typeristä” hommista – mutta entä jos työ on ihmisen oikeus eikä vain pakko?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Michael Monroe käyttäytyi 30-vuotisjuhlakeikallaan taas sopimattomasti, ja hyvä niin – Illan erikoisvieraat olivat todellinen antikliimaksi

 2. 2

  Laulaja Tomi Metsäketo sai potkut Tähdet, tähdet -ohjelmasta häirintäkohun takia – Pyytää anteeksi ”typerää käytöstä” ja vetoaa omaan vauhtisokeuteensa

 3. 3

  Juha Kärkkäinen palasi Yhdysvalloista muuttuneena miehenä – näin halpahallipatruuna radikalisoitui, ryhtyi yhteistyöhön uusnatsien kanssa ja rakensi ympärilleen vaikenemisen muurin

  Tilaajille
 4. 4

  ”Enää ei ole yhdentekevää, minkä näköisissä vaatteissa lapsi kulkee päiväkodissa”, sanoo menestyvän lastenvaatebrändin luonut Marjut Rahkola

 5. 5

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 6. 6

  Luokka oli villi, vaikea ja välitunneilla jopa tapeltiin – sitten opettaja kyllästyi häiriköiviin oppilaisiin ja teki keksinnön

 7. 7

  Poliisi otti neljä ihmistä kiinni mielen­osoituksissa Tampereella – uusnatseja ja poliisia kohti heitettiin paukkupommeja

 8. 8

  Haaveeni olisi tehdä työtä, hankkia asunto ja perustaa perhe, mutta tähän Suomi ei anna mahdollisuutta

 9. 9

  Kuvia Suomesta 22: Emilia Kangasluoma kuvasi isoäitinsä arkea palvelutalossa

 10. 10

  Ensimmäinen merkki kansan­murhasta on se, että ihmisiä aletaan kutsua eläimiksi – nyt niin tapahtuu Myanmarissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 2. 2

  Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  Tilaajille
 3. 3

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 4. 4

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 5. 5

  ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

 6. 6

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 7. 7

  Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

  Tilaajille
 8. 8

  Olimme lukiossa keskiverto-opiskelijoita – meistä tuli tutkija­tohtoreita valinta­kokeen ansiosta

 9. 9

  Michael Monroe käyttäytyi 30-vuotisjuhlakeikallaan taas sopimattomasti, ja hyvä niin – Illan erikoisvieraat olivat todellinen antikliimaksi

 10. 10

  Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

 11. Näytä lisää