Aamiaistesti: Kokeilimme viiden helsinkiläishotellin aamiaisia, tällaisia ne olivat

Hotelliaamiainen on luksusta, josta nauttiakseen ei tarvitse reissata. Testissä viiden helsinkiläishotellin aamupalat, jotka vetoavat myös paikallisiin – vaikka arkiaamuina.

Klaus K: Ahdas mutta laadukas

Hieman ahdasta. Syöjiä on paljon, ja vastaanoton viereisestä salista on tiistaiaamuna vaikea löytää vapaata pöytää.

Aamiaissalin pieni koko on yksi syy, toinen on paikan suosio. Klaus K:n aamupalalla on hyvä maine, mikä houkuttelee hotelliasiakkaiden lisäksi tavallisia helsinkiläisiä. Testiaamuna syömässä on turistien lisäksi erityisesti bisnesväkeä. Kahvin siemailun ohessa neuvotellaan liikeasioista.

Hotelliaamiaisen peruselementit ovat kasassa: on mysliä, jogurttia, croissantteja, hedelmiä, juustoja, leikkeleitä ja makeita leivonnaisia. Buffetissa on kuitenkin myös suomalaisia erikoisuuksia, kuten yön yli haudutettua ohrapuuroa, savumuikkua ja leipäjuustoa. On myös hevos-possumakkaraa, metsäsienisalaattia ja mummonkurkkuja.

Monen ruoan kohdalla lukee teksti ”home made”. Klaus K:n aamupalassa on laadukkaat raaka-aineet. Täällä munakokkeli tehdään oikeista kananmunista eikä jauheesta.

Toisin kuin kaikissa muissa testipaikoissa, täällä ei ole tarjolla lainkaan pekonia. Kahvia ei myöskään tarjoilla pöytään, vaan se noudetaan itse buffetista.

Lämpimät ruoat ovat Sarpanevan metallisissa padoissa, mutta klassikkoesine toimii huonosti noutopöydässä. Raskaita kansia pitää nostella puisella kepillä, eikä vieressä ole paikkaa, johon ne laskisi.

Aamiainen  25 e. Klaus K (Bulevardi 2–4). Ma–pe klo 6.30–10, la–su 7.30–11. klauskhotel.com

Kämp: Aamiainen loistavissa puitteissa

Marmoripylväät kiiltävät, ja kattokruunut kimaltavat. Taustalla soi klassinen pianomusiikki.

Jo kävely hotelli Kämpin aulan halki vie ajatukset pois arjesta. Puitteet ovat kuin Suomen tunnetuimmalta luksushotellilta voikin odottaa.

Myös asiakaspalvelu on omaa luokkaansa. Muissa hotelleissa otetaan rahat kassalla ja kehotetaan etsimään vapaa paikka, täällä taas asiakas ohjataan pöytään asti ja vähän väliä joku käy tarkistamassa, onko kaikki hyvin. Kahvi tarjoillaan tietysti pöytään ja mehulasikin tuodaan pyydettäessä.

Testipäivänä aamiaisella on rauhallista ja tilaa riittää. Syödä voi joko sisällä tai katetulla ja lämmitetyllä ulkoterassilla. Talvella terassi on hieman vetoisa, varsinkin ikkunan vieressä. Näkymien kannalta se on toki paras paikka, koska siellä voi tuijotella ohikulkijoita.

Aamiainen haetaan buffetista, ja lisämaksusta saa erilaisia lämpimiä annoksia, kuten uppomunan pekonilla ja hollandaise-kastikkeella (14 e) tai pannukakkuja vaahterasiirapilla (13,90 e).

Noutopöydässä on peruskamaa: leipää, leikkeleitä, juustoja, hedelmiä, mysliä, muroja, jogurttia ja paria eri sorttia kalaa. Mitään suuria yllätyksiä ei löydy. Eniten eksotiikkaa tarjoaa jälkkäripöydän pistaasi-kirsikkakakku.

Hienostohotellilta odottaisi ruoan suhteen parempaa suoritusta. Pekoni on esimerkiksi paistettu aivan korpuksi ja pysyy kädessä suorana kuin viivoitin. Karjalanpiirakoille tarkoitetussa munavoissa taas on isoja valkuaisen paloja. Hutiloinnin makua.

Aamiainen on korkeasta hinnastaan huolimatta varsin tavallinen. Näin ylellistä tunnelmaa ei kuitenkaan muualta löydy.

Aamiainen 29 e. Hotel Kämp (Pohjoisesplanadi 29). Ma–pe klo 6.30–10.30, la–su 7–10.30. hotelkamp.fi

Ingido: Rustiikkisen tyylikäs

Designhotelli Indigo avautui Bulevardille viime vuoden alussa. Aamiainen syödään ravintola Brödissä, joka palvelee myös lounas- ja illallisravintolana.

Maksu suoritetaan kassalle, ja paikan saa valita vapaasti salista. Kannattaa istua jossakin muualla kuin takaosan keittiönoven vieressä, josta henkilökunta ramppaa koko ajan.

Asiakkaista arviolta puolet on suomalaisia ja puolet ulkomaisia matkailijoita. Liikemiehiä ei täällä näy. Taustalla hurisevat kylmälaitteet.

Kahvi ja tee tarjoillaan pöytään, mutta muuten kaikki haetaan noutopöydästä, jossa on esimerkiksi pekonia, munakokkelia, puuroa, jogurttia, leipää, leikkeleitä, muroja ja mysliä. Hotelliaamiaisen peruskattaus siis.

Leikkelepöydän lihapatee ja etikkaliemeen säilötyt silakat sen sijaan ovat erikoisuuksia, joita ei ihan joka buffetissa ole.

Ruoat on laitettu esille nätisti, ja kattauksen tyyli vie ajatukset Porvoon vanhan kaupungin sisustus- ja käsityöpuoteihin. On puukoreja, kangasliinoja, koristekiviä ja söpöjä lasipurkkeja käsinkirjoitetuilla etiketeillä.

Pieni moite lämpimien ruokien lasikantisista teräspadoista. Kun vieressä ei ole juurikaan tilaa johon kannen laskisi, ruoan lappaminen lautaselle on vaikeaa. Pitäisi olla kolme kättä.

Aamiainen 24 e. Indigo (Bulevardi 26). Ma–pe klo 6.30–10.30, la–su 7.30–11. brod.fi

Lilla Roberts: Mannapuuro ilahduttaa

Hotelli Lilla Robertsin aamupala tarjoillaan sen yhteydessä toimivassa Krog Roba -ravintolassa, josta saa myös lounasta ja illallista.

Paikka on viihtyisä. Lämpimän keltainen valaistus, ja taustalla soiva jazz-musiikki luovat kiireettömän kotoisan tunnelman.

Myös aamiainen on sympaattisen pienimuotoinen, vaikka tämä ei olekaan mikään 20 huoneen boutique-hotelli. Noutopisteitä on muutama ja ruokailijoita testikerralla nelisenkymmentä. Ainakin tuplasti enemmän mahtuisi, eli aamiainen lienee vähemmän rauhallinen elämys kun hotelli on täyteen buukattu.

Puurot, myslit ja pähkinät ovat omalla pöydällään, jolla on yli 20 erilaista purkkia, purnukkaa ja koria. Tarjonnan hahmottaminen ottaa oman aikansa.

Hotelliaamiaisten perustarjonnan lisäksi Lilla Robertsissa on panostettu suomalaisiin erikoisuuksiin. On hunajasimaa, katajanmarjagraavattua lohta, suutarinsilakkaa ja Pohjanmaan suolalihaa.

Eniten ilahduttaa kuitenkin mannapuuro. Sitä saa harvemmin hotelliaamiaisilla. Täälläkään mannaa ei kuulemma tarjoilla ihan joka aamu. Jälkiruokapöydän klassiset raesokerilla päällystetyt pullat maistuvat hyvällä tavalla kotona leivotuilta.

Lisämaksusta voi tilata esimerkiksi uppomunan (3 e), omeletin haluamallaan täytteellä (6,50 e) tai vohveleita marjahillolla ja kermavaahdolla (6 e).

Ruokailemassa on testipäivänä turisteja Suomesta, Keski-Euroopasta ja Aasiasta. Myös bisnesjengi on löytänyt tänne: läppäreitä nakutetaan jo varhain.

Aamiainen 24 e. Lilla Roberts (Pieni Roobertinkatu 1–3). Ma–pe klo 7–10, la–su 7.30–11. lillaroberts.com

Radisson Blu Plaza: Parhaat croissantit

Radisson Blu -hotelliketju uudisti viime vuoden lopulla aamiaiskonseptinsa. Uusi ”super breakfast” tuli Suomessa ensimmäisenä Rautatientorin kupeessa toimivaan Plaza-hotelliin. Hotelli on iso ja asiakkaita on testipäivänä runsaasti. Vapaita pöytiä kuitenkin löytyy, kunhan jaksaa etsiskellä.

Asiakaskunta koostuu pääosin suomalaisista ja venäläisistä turisteista. Puheensorinasta erottuu myös brittejä, amerikkalaisia ja ruotsalaisia matkailijoita.

Kahvi tarjoillaan pöytään ja ruoat haetaan buffetista. Kun väkeä on paljon, etenkin leipähuoneeseen ja mehupisteelle syntyy helposti jonoa.

Mehua saa painamalla tablettitietokoneesta haluamaansa nappia – tai sitten voi puristaa itse appelsiinimehun. Uuteen konseptiin kuuluu nimittäin asiakkaiden käytössä oleva käsikäyttöinen mehupuristin.

Kovin onnistunut keksintö se ei ole. Laite jumiutuu välillä, ja sen käyttö on hidasta. Tarvitaan useampi puolikas ennen kuin koko lasi on täynnä. Ja taas syntyy jonoa.

Vaikka aamiainen on uudistunut, hotelliaamupalan kulmakiviin ei ole koskettu. Pekonit, nakit, munakokkelit, juustot ja kinkut löytyvät. Jälkkäripuolella on niin leivonnaisten lisäksi esimerkiksi pieniä pannukakkuja. Tarjonta on perinteinen ja runsas.

Croissantteja täytyy kehua. Ne ovat isoja, muhkeita ja pehmeitä. Radissonissa on myös omelettipiste, jossa voi tilata munakkaan haluamallaan täytteellä. Mikä parasta: ilman lisämaksua.

Aamiainen 25 e. Radisson Blu Plaza (Mikonkatu 23). Ma–pe klo 6.30–10, la–su 7.30–11. radissonblu.com/fi/plazahotelli-helsinki  

Hotelliaamiaiset samankaltaisia – tässä syy
 

Aamiaiset ovat melko samanlaisia joka hotellissa. Noutopöydästä löytyy usein samaa: pekonia, munakokkelia, leipää, leikkelettä…

Poikkeuksia peruslinjasta on toki viikonloppubrunsseilla, jolloin tarjolla on yleensä myös erilaisia pääruokia. Testin paikoista brunssia tarjoavat Klaus K, Kämp ja Lilla Roberts.

Mutta nyt testissä olivat perusaamiaiset. Miksi ne ovat hotelleissa aina niin samasta puusta veistettyjä?

”Asiakkaat ovat tottuneet tietynlaiseen tarjontaan. Sitä ei voi suurella kädellä muuttaa tai alkaa tulla valituksia”, sanoo hotelli- ja ravintolapalveluiden lehtori Satu Korkiakoski ravintolakoulu Perhosta.

Paljon matkustavat bisnesihmiset arvostavat kodinomaisuutta, eivätkä kaipaa aamiaiseensa jatkuvia muutoksia. Jos on joka aamu tottunut syömään jogurtin ja hedelmän, haluaa samaa myös Suomessa.

Muutkaan asiakkaat eivät kaipaa yllätyksiä heti aamusta. Aamiainen on herkkä asia ja herättää vahvoja tunteita. Turvallinen on silloin parempi.

”Aamiainen koetaan hyvin henkilökohtaisesti. Opetan meidän oppilaillemme, että kahvin pitää olla hotelliaamiaisella tuoretta ja sitä pitää saada heti. Se on tärkeää.”

Muuten voi tulla kiukku.

Korkiakosken mukaan aamupala onkin monissa hotelliketjuissa lähes kiveen hakattu konsepti. Ruokalajit, niiden laatu ja sijoittelu buffetissa on määrätty tarkasti. Pieniä maakohtaisia erikoisuuksia saa joissakin ketjuissa olla, mutta tietyt perustuotteet täytyy ehdottomasti löytyä.

Ihmisten mieltymyksissä on toki alueellisia eroja. Suomalaiset ja muut pohjoismaalaiset haluavat mannermaisen buffet-aamiaisen ja yltäkylläisesti vaihtoehtoja.

”Meillä keskivertobuffetissa saattaa olla sata eri artikkelia. Suomalaiset odottavat, että kattaus on tosi laaja, vaikka eivät ottaisi itse kuin palan leipää ja pari viipaletta kurkkua ja tomaattia.”

Keski- ja Etelä-Eurooppaan mentäessä aamiaismieltymykset ovat askeettisemmat. Espanjassa saatetaan syödä aamulla pelkkä croissant kahvin kera.

Aasialaisten matkustajien aamiaiskulttuuri poikkeaa merkittävästi eurooppalaisesta. Joissain hotellit tarjoavat aamulla myös riisiä, nuudeleita ja misokeittoa.

Toki trenditkin vaikuttavat tarjontaan: sellaisia ovat olleet esimerkiksi takavuosien karppausbuumi, ja nyt terveellisyys.

”Tehdään esimerkiksi erilaisia smoothieita. On myös paljon hedelmiä ja kasviksia sekä jyviä ja pähkinöitä, joita voi lisätä vaikkapa jogurttiin.”

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ravintolat
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 2. 2

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 3. 3

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 4. 4

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 5. 5

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 6. 6

  Kaikki alkoi yksinäisten miesten masturbointilakosta, mutta jotenkin hyvätkin ideat näyttävät lopulta johtavan natsien kanssa marssimiseen – tätä on Proud Boys

 7. 7

  Amerikkalaiset ja japanilaiset insinöörit saivat kahden vuoden urakan valmiiksi – kummankin tiimin nelimetriset megarobotit tappelevat toisiaan vastaan, lähetys keskiviikkona

 8. 8

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 9. 9

  Analysoimme The Last Jedin trailerin – näin meitä huijataan ja tämän trailerista voi päätellä

 10. 10

  Arnold Schwarzenegger tunnustaa jekuttaneensa vihamiehensä Sylvester Stallonen tähdittämään elokuvaa, jota Syltty pitää nyt koko aurinkokunnan surkeimpana

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 2. 2

  Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

 3. 3

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 4. 4

  Näin voit juhlia ilman krapulaa, ehkä – Kaikissa maailmankolkissa bilettänyt Madventures-kaksikko jakaa vinkkinsä uutuuskirjassa

 5. 5

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 6. 6

  Amerikkalaiset ja japanilaiset insinöörit saivat kahden vuoden urakan valmiiksi – kummankin tiimin nelimetriset megarobotit tappelevat toisiaan vastaan, lähetys keskiviikkona

 7. 7

  Analysoimme The Last Jedin trailerin – näin meitä huijataan ja tämän trailerista voi päätellä

 8. 8

  Kaikki alkoi yksinäisten miesten masturbointilakosta, mutta jotenkin hyvätkin ideat näyttävät lopulta johtavan natsien kanssa marssimiseen – tätä on Proud Boys

 9. 9

  Nämä ovat 7 kiinnostavinta helsinkiläistä galleriaa, joissa kannattaa nyt käydä

 10. 10

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 2. 2

  Ei, liian seksikkäitä naisia syyllistänyt muotisuunnittelija Donna Karan, raiskatuksi joutuminen ei edelleenkään ole naisten oma syy, kuten tämä nerokas miesanalogia osoittaa

 3. 3

  Kaikki alkoi yksinäisten miesten masturbointilakosta, mutta jotenkin hyvätkin ideat näyttävät lopulta johtavan natsien kanssa marssimiseen – tätä on Proud Boys

 4. 4

  Arnold Schwarzenegger tunnustaa jekuttaneensa vihamiehensä Sylvester Stallonen tähdittämään elokuvaa, jota Syltty pitää nyt koko aurinkokunnan surkeimpana

 5. 5

  Australiassa bongattiin järjettömän bodattu kenguru, joka näyttää ihan Vladimir Putinilta – Ja kyllä, yhtäläisyys paidatta kalastavaan presidenttiin on ilmeinen

 6. 6

  Tältä hän näyttäisi: internetin keinoälyn mukaan Saulin ja Jennin vauva olisi söpö kuin mikä

 7. 7

  Onko poliisi todella neuvonut Yleisradiota ottamaan häirintätilanteessa yhteyttä häiritsijän työnantajaan? Komisario pitää sellaista ohjetta outona

 8. 8

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 9. 9

  Amerikkalaisnäyttelijä kehotti kaikkia seksuaalista häirintää kokeneita jakamaan kokemuksensa – Some täyttyi sadoistatuhansista ”Minä myös” -viesteistä

 10. 10

  Matti Vanhasen vaalivideolla ajetaan väärällä kaistalla ja pysäköidään kevyen liikenteen väylälle – Soitimme ja kysyimme, miksi ihmeessä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 2. 2

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 3. 3

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 4. 4

  Autokoulunopettaja näytti, miten vaihteita vaihdetaan – Miksi tuntuu paremmalta olla hiljaa ahdistelusta?

 5. 5

  Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

 6. 6

  Onko alkoholin tilaaminen ulkomailta todella kielletty laissa? – Lakimies sanoo kieltoa ”suureksi sumutukseksi”, joka perustuu muutaman virkamiehen ratkaisuun

 7. 7

  Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

 8. 8

  Uusi kulmakarvojen tatuointimenetelmä villitsee Suomessakin, mutta onko microblading turvallista? Asiantuntija oikoo viisi väärinkäsitystä

 9. 9

  Kiinan lähivuosien tärkein kokous alkaa aamuyöllä – Listasimme viisi syytä, miksi siitä kannattaa kiinnostua Suomessakin

 10. 10

  Norjan Mannen-vuori saattaa romahtaa tänään

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 2. 2

  Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

 3. 3

  Lääkäri ei ottanut poikani puheita itsemurhasta todesta – ensimmäinen yritys oli viimeinen

 4. 4

  Autokoulunopettaja näytti, miten vaihteita vaihdetaan – Miksi tuntuu paremmalta olla hiljaa ahdistelusta?

 5. 5

  Onko alkoholin tilaaminen ulkomailta todella kielletty laissa? – Lakimies sanoo kieltoa ”suureksi sumutukseksi”, joka perustuu muutaman virkamiehen ratkaisuun

 6. 6

  Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

 7. 7

  ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

 8. 8

  Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

 9. 9

  Meteorologi selittää, miksi Helsingin yllä loisti voimakkaan punainen aurinko

 10. 10

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

  Tilaajille
 2. 2

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 3. 3

  ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

  Tilaajille
 4. 4

  Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

 5. 5

  ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

 6. 6

  Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

 7. 7

  Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

  Tilaajille
 8. 8

  Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

 9. 9

  Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

 10. 10

  Nalkutatko sinäkin? ”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta

  Tilaajille
 11. Näytä lisää